Politiek steunt jongeren in zoektocht naar eigen plek

LELYSTAD • Wo 16 november 2016 | 14:18 • Woensdag 16 november 2016 | 14:18
De politiek in Lelystad steunt een initiatief van een groep havo 4-scholieren, die zegt dat de jonge jeugd behoefte heeft aan een veilige uitgaansgelegenheid in de stad. Een meerderheid van de raad besloot dinsdagavond dat samen met de doelgroep gezocht moet worden naar een passende locatie.

Tijdens de onlangs gehouden motie-markt mochten burgers ideeën inbrengen, die vervolgens door de politieke partijen geadopteerd konden worden. De scholieren betoogden daar dat er voor jongeren tussen de 14 en 20 weinig of geen uitgaansmogelijkheden zijn. Dat kan leiden tot overlastgevende hangjongeren.

Voorkeur voor het Stadshart
De bestuurders van de stad gaan nu met de jongeren, ondernemers en vertegenwoordigers van culturele instellingen de mogelijkheden onderzoeken. Daarbij is de voorkeur om in het Stadshart een geschikte plek voor de Lelystadse jeugdigen te vinden.

Deel artikel

reacties (3)

 • De huismeester

    Wo 16 november 2016 Woensdag 16 november 2016

  Underground wordt volledig overladen met subsidie ,moeten die niet gewoon hun werk gaan doen dan?!?

  reageer
 • Belinda

    Wo 16 november 2016 Woensdag 16 november 2016

  Dus eerst geven we het jongerenwerk uit handen aan welzijn. Die bezuinigingen dan alle jongeren werkers weg. Dan zijn ook gelegenheden als vroeger het rif en de klinker er niet meer. Maken we voor een hele smak geld het plein bij de lelypaal een geweldige hangplek en nu hebben we daar overlast van jongeren die geen moer te doen hebben...... raar hé!!!!

  reageer
 • lelystattert

    Wo 16 november 2016 Woensdag 16 november 2016

  moet de gemeente eerst maar eens ophouden met die achtelijke huurprijzen in het centrum en zorgen dat er ondernemers blijven ipv ze weg te schoppen omdat je eigen kas niet vol genoeg is

  reageer
 • kees d.

    Wo 16 november 2016 Woensdag 16 november 2016

  De huur prijzen van de panden in het centrum worden niet de gemeente bepaald maar door de projectontwikkelaars die daar geld in hebben gestoken en nu heel snel rijk moeten worden. Dit probleem van te dure winkelpanden is niet alleen voor Lelystad. Dronten, Almere en Zeewolde hebben ook enorme leegstand.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert