CvZG stopt tijdelijk met verloskunde

ALMERE
Het Centrum voor Zwangerschap en Geboorte Almere stopt tijdelijk met de verloskundige zorg. Volgens een woordvoerder van de instantie zijn alle drie verloskundigen die bij het bedrijf werken ziek. 

De verloskundigenpraktijk heeft inmiddels de zorg van de zwangere vrouwen overgedragen aan de omringende praktijken. Omdat niet bekend is wanneer de verloskundigen allemaal weer beter zijn, is de zorg opgeschort tot februari 2017. 

Het Almeerse verloskundigencentrum is aan het uitzoeken hoe in het vervolg zieke medewerkers kunnen worden opgevangen. Het centrum in Almere blijft wel open voor echografie en kraamzorg. 

reacties (12)

 • Anoniem

   

  Op 21 december 2016 is het faillissement van Centra voor Zwangerschap en Geboorte B.V. uitgesproken door de rechtbank in Utrecht.

  reageer
 • bezorgd

   

  De echte aanstichter is het bestuur. Als iemand zich er in gaat verdiepen, ik zou zeggen: follow the money. Cvzg laat een spoor van schulden achter, de verloskundigen en anderen hebben in geen maanden betaald gekregen. Al die mensen werken zich uit de naad en horen steeds: volgende maand krijg je je geld. En hoe jij je huur betaald of zo zal hun worst wezen. Er wordt continue gelogen, ook tegen de zorgverzekeraars. Het is echt crimineel wat er gebeurd, ze zeggen dat ze goede zorg willen geven, maar met goede zorg bedoelen ze hun eigen portemonnee. Ik hoop dat ze goed gepakt worden, want zo vuil liegen kan gewoon niet.

  reageer
 • Anoniem

   

  De verloskundigen zijn super!! Hebben zelfs nog 3 maanden onbetaald doorgewerkt. De inversteerders van het CvZG hebben zich teruggetrokken, waardoor het BESTUUR in de problemen is gekomen. Dit proberen ze nu af te schuiven op de "zieke" verloskundigen.

  reageer
 • Willie Wortel

   

  Vreemd dat dit bericht niet automatisch op de website van de organisatie is geplaatst. Na het lezen van eerdere reacties krijg ik ook de indruk dat marketing voor vroedvrouwen niet meer werkt.

  reageer
 • Anoniem

   

  Compleet in de steek gelaten tijdens het moment waarop we het centrum het meest nodig hadden, de bevalling. Door stress en slechte werkomstandigheden was er geen verloskundige beschikbaar en heeft het centrum geen andere praktijk geregeld om mij en mijn man te helpen. Via de telefoon op het juiste moment contact gezocht waarbij er beloofd is dat iemand er aan zou komen. Dit was echter helemaal niet waar en er was geen medisch personeel onderweg van het centrum. Uiteindelijk met volledige ontsluiting met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar we wél de zorg kregen die wij op dat moment nodig hadden. Het centrum heeft ons geen excuus aangeboden terwijl zij haar zorgplicht niet zijn nagekomen. (Volgens het bestuur zou een excuus niet gemeend zijn tot er onderzoek was gedaan?!) In plaats daar van wordt het probleem intern verschoven naar de verloskundigen die al maanden lang met slechte omstandigheden te maken hebben gehad. Ook de informatrices en echoscopistes valt niets te verwijten het bestuur is de oorzaak. Het bestuur is een tumor die verwijdert moet worden! GA HIER ABSOLUUT NIET HEEN ALS JE OM JE KIND EN JE GELIEFDE GEEFT.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pien

   

  Doorsturen naar omringende praktijken? Ik had van de week om 5 uur een afspraak en stond voor een dichte deur! Niet gebeld of wat dan ook! Was gelukkig iemand aanwezig die ons te woord kon staan. Maar kwam er eigenlijk op neer dat we zelf maar moesten uitzoeken waar we heen gingen. Ik vind dit echt te belachelijke voor woorden!

  reageer
 • Anoniem

   

  Ze moeten permanent dicht, wij zijn uiteindelijk de dupe geworden van het waardeloze management dat de dans ontspringt. Uren lang waren wij aan ons lot overgelaten terwijl er beloofd werd dat er iemand zou komen opdagen. Het bestuur bestaat uit een stelletje lafaards.

  reageer
 • Anoniem

   

  Het lijkt erop dat de situatie wordt afgeschoven op de verloskundigen en het ware probleem op die manier verdoezeld wordt..

  reageer
 • PeterB

   

  Totaal bezopen aktie! Je zou de reacties eens moeten horen als de Spoorwegen of de politie met dit soort argumenten de activiteiten drie maanden opschort. Die hebben een bestuur, dat zorgt voor kundige vervanging. En dat betekent niet de klanten door sturen naar de concurrent. Ik denk dat dit bestuur maar eens moet overwegen zelf af te treden en dan niet voor drie maanden...wat een slappe hap, totaal walgelijk.

  reageer
 • Anoniem

   

  Daar is veel meer aan de hand fan alleen wat zieke verloskundigen...

  reageer
 • AdG

   

  Je zal maar maanden je salaris niet ontvangen, dat geeft financiële stress en stress maakt ziek lijkt mij.....

 • AdG

   

  Zonde! Vraagt ook iemand zich af waarom die verloskundigen 'ziek' zijn ?

  reageer
 • appeleneenei

   

  ZZP en u maakt het mee!

  reageer
 • Thomas

   

  Het ziekteverzuim onder ZZP'ers ligt op minder dan de helft van precies dezelfde mensen die in loondienst zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert