Stichting Fokker Four krijgt award

LELYSTAD
Stichting Fokker Four, die is gevestigd in het Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad, heeft zaterdag de Fiets van Messel Award gekregen. 

Elke twee jaar reikt de Nationale Federatie Historische Luchtvaart de prijs uit aan iemand of een organisatie die zich in Nederland verdienstelijk heeft gemaakt voor de historische luchtvaart. De onderscheiding is in 2001 ingesteld. Het technische team van Fokker Four zet zich al jaren in om vier historische Fokker-S11 vliegtuigen in de lucht te houden. Ze worden onder meer ingezet bij diversie luchtvaartevenementen in binnen- en buitenland.

De award is vernoemd naar voormalig KLM-piloot Gerson ‘Fiets’ van Messel, een pionier uit de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis.

Foto's: Nationale Federatie Historische Luchtvaart

reacties (3)

 • Mariam de Jong

   

  Wat een tof nieuws lees ik daar over de welverdiende Award voor Stichting Fokker Four, ik was natuurlijk dan ook heel blij verrast. Een grote proficiat voor het team van de stichting, dat al vele jaren lang een echte stichting naar mijn vliegershart is. Ik hoop dan ook dat het heugelijke nieuws ook zeker de papieren versie van de Flevopost editie Lelystad haalt!!!

  reageer
 • Mariam de Jong

   

  Een zeer terecht verdiende Award! ik was dan natuurlijk heel blij verrast met het bericht! Ik hoop dan ook van harte dat dit nieuws ook de papieren versie van de Flevopost editie Lelystad haalt, naast deze digitale heugelijke benoeming! Natuurlijk van harte proficiat voor Stichting Fokker Four!!!

  reageer
 • Wietze Bijlsma

   

  Wat leuk dat ''Fokker Four''dé prijs heeft gekregen!.Ik heb al jaren lang de piloten van deze fantastische organisatie meerdere keren zien optreden op de vele ''Airshows'' waaronder op Groningen Airport Eelde.Het waren écht geweldige shows wat deze geweldige mannen hebben gepresteerd.Ik hoop dat ik deze piloten nog eens kan zien optreden waar dan ook in Nederland.Alleen hélaas niet! meer op onze Groningen Airport Eelde want daar worden helaas helemaal géén! Airshows meer georganiseerd heb ik een keer te horen gekregen tijden een vergadering aldaar. Met vr.gr.Wietze Bijlsma,Leek-Groningen Luchtvaart-hobbyist

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert