Gedeeltelijke sloop 'spookstation' Lelystad-Zuid

LELYSTAD • Ma 21 november 2016 | 13:01 • Maandag 21 november 2016 | 13:01
Station Lelystad-Zuid wordt gedeeltelijk gesloopt. Een aannemer is maandag begonnen met de werkzaamheden. Eigenaar ProRail heeft besloten om de trappen naar het perron en de hellingbaan langs het spoor te verwijderen. 

Het station is gebouwd in 1988, maar werd nooit gebruikt. De destijds verwachte groei van Lelystad bleef namelijk uit. Het bouwwerk ligt in onbebouwd gebied ten zuiden van de gevangenis in de wijk Warande.

Het is niet toegestaan om het station te betreden. Hekken moeten dat voorkomen, maar toch maken jongeren veelvuldig gebruik van het station als hangplek. Ook is het een geliefd object voor fotografen en filmers.

Stichting Barak schreef in 2012 een fotowedstrijd uit en diende een plan in om van station Lelystad-Zuid een culturele broedplaats te maken. De gemeente Lelystad en ProRail waren positief over het voorstel, maar hadden geen geld om het project te realiseren.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel