Straatpraat: beperkt boerkaverbod?

EMMELOORD
De Tweede Kamer praat woensdagmiddag over het wetsvoorstel om een beperkt 'boerkaverbod' in te stellen. Dat houdt in dat mensen geen gezichtsbedekkende kleding meer mogen dragen in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en overheidsgebouwen.

Het lijkt erop dat een meerderheid in de Tweede Kamer instemt met het plan van minister Plasterk. Daarna moet de Eerste Kamer zich er nog over buigen.

Voor Straatpraat vroegen wij de mening van inwoners van Emmeloord over het wetsvoorstel.

reacties (5)

 • Pzaal

   

  Zo snel mogelijk verbieden. Als je een bivak muts draagt omdat het koud is wordt je meteen opgepakt maar een boerka mag dan wel?

  reageer
 • red

   

  Waarom zou men wel een boerka mogen dragen, enkel op bepaalde plaatsen niet? Op school mogen ze ook hoofddoekjes dragen maar een pet bij de Nederlandse jongeren mag weer niet.Dit is pure discriminatie. Als je lid bent van "het vliegend spaghettimonster"(een geloof)mag je geen vergiet in de klas opzetten en zo kunnen we hier nog wel even doorgaan.Geloof of niet allemaal zonder pet en de gezichten duidelijk laten zien .Dit geldt ook voor helmen en bivakmutsen enzo

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Als een ieder vrij is te denken, zeggen en doen wat men wilt, dan mag men ook een burka dragen. Dat wil dan ook zeggen dat een ieder iemand met een burka mag weigeren, anders discrimineer je.

  reageer
 • Ikke nie meer snap

   

  Een bivakmuts en/of helm worden is/zijn ook verboden op bepaalde plaatsen. Waarom een boerka/mikab dan wel toestaan Onder geen van de voorwerpen valt op te maken wie eronder zit... Gelijke monniken gelijke kappen!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Onder geen van de voorwerpen valt op te maken wie eronder zit" - dat is niet in alle gevallen een nadeel hoor!

 • RonH

   

  De angst voor een boerka vind ik onzinnig. als je een wapen of iets anders eronder verstopt dan kan je dat ook als je iets anders dan een boerka aan hebt. als je onderwijs geeft vind ik een verbod wel op zijn plaatst want gezichtsuitdrukkingen zijn een wezenlijk onderdeel van iemands communicatie (al kan ik me voorstellen dat sommige leerkrachten op sommige momenten jalours zijn op een boerka omdat ze dan kunnen verstoppen wat hun eigen gelaat zegt als ze weer eens een leerling iets vreselijks doms horen zeggen of zien doen. Een verbod in het openbaar vervoer slaat nmm als een tang op een varken. wat is de meerwaarde om de bedekking af te doen alleen in dat openbaar vervoer? hetgeen je ermee bereikt is dat die vrouwen dan helemaal niet meer in het openbaar vervoer komen. ik zie daar alleen maar nadelen in.

  reageer
 • Ed

   

  Er is geen angst voor boerka's. Maar mensen die hier een bestaan willen opbouwen, zullen zich wel enigszins moeten aanpassen. Vergeleken met de meeste islamitische landen is Nederland ongelooflijk tolerant. Maar er mogen grenzen worden gesteld.

 • Jan

   

  Ach ja, wat kan jou het schelen, je bent geen vrouw. Jij hoeft niet gedwongen rond te lopen in die afgrijselijke gewaden. Makkelijk praten dus. En het argument dat vrouwen zo,nog buiten kunnen komen, daar kom je in Afganistan mee weg, hier hoop ik toch echt dat we wat verder zijn gekomen dan een jaar of duizend geleden. Schandalig in deze tijd. Zend een signaal uit, dat we niet pikken dat er van die kerels in ons land komen wonen, die denken dat ze hier lekker hun oude gewoontes kunnen blijven uitvoeren. Wordt tijd dat er eens doorgepakt wordt, bescherm vrouwen tegen dat schandalige achterstellen. Het erge is nog dat wij hier zogenaamd discrimineren met een kinderfeest, maar dezelfde figuren die dat in elke talkshow roepen, vertegenwoordigen gelijk een partij die het liefst ons land onderdompelt in de cultuur uit het verre oosten.. Jaja.. En dat jij dan zoiets roept zonder na te denken, hoe misleid kun je zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert