Gemeente wil zonnepark Elandpad toestaan

SWIFTERBANT
Er mag een veld met zonnepanelen komen aan het Elandpad in Swifterbant, vlak naast de spoorlijn. Het college van burgemeester en wethouders in Dronten wil meewerken aan een verzoek om een stuk grond van een halve hectare vol te bouwen met zonnepanelen. 

Het zonnepark is in strijd met regels van de provincie Flevoland. De provincie houdt alle zonnepark-verzoeken tegen zolang er nog geen beleid is dat voorschrijft hoe om te gaan met dergelijke verzoeken. Dat beleid is wel in de maak, maar laat op zich wachten. Dronten wil de zonnepanelen in de tussentijd toch toestaan, omdat de gemeente meent dat er geen provinciale belangen geschaad worden. 

Twee andere verzoeken zijn door Dronten afgewezen omdat de initiatiefnemers hun zonneparken op landbouwgrond willen bouwen. Het college van b en w heeft met de gemeenteraad afgesproken dat vruchtbare agrarische percelen niet opgeofferd worden voor de bouw van zonneparken.

reacties (6)

 • al-meer

   

  goed initiatief,een opsteker voor swifterbant

  reageer
 • H. Heerkes

   

  de overheid moet meer geld investeren in zonnepanelen voor de burger gewoon op ieder dak zonnepanelen!!! dan profiteert iedereen van goedkopere energie en niet alleen de energiemaatschappijen. en geen GROTE windmolens meer plaatsen, je kunt hier geen kant meer opkijken of je ziet windmolens🙈

 • harry

   

  Voor natuur wordt vaak zat vruchtbare grond opgeofferd.

  reageer
 • Ed

   

  Zonde van de grond terwijl er nog zoveel geschikte daken op panelen wachten...

  reageer
 • De ingenieur

   

  Vlak bij het spoor heb je wel vak neerslag van stof en staaldeeltjes. Kassen (en alle andere opstallen) langs het spoor worden roestkleurig. Wie gaat hier de panelen regelmatig wassen?

  reageer
 • De Vries

   

  Nee, wel die lelijke windmolens toestaan. Kom op zeg, dit is toch een prachtig initiatief.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gijs

   

  Wist niet dat Swifterbant zo groot was

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert