Oppositie verrast door stoppen samenwerking wijkbeheer

URK
De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Urk zijn verrast door het besluit om de voorgenomen samenvoeging van het wijkbeheer in Urk en Noordoostpolder stop te zetten. CDA, Unie Gemeentebelangen en Urker Gereformeerde Partij vragen daarom opheldering aan burgemeester en wethouders.

De partijen willen weten waarom de samenwerking plotseling is gestopt, zonder dat de gemeenteraad daarover is geraadpleegd. Er zijn al langer plannen om het onderhoud van de wijk in beide gemeenten samen te voegen, om kosten te besparen. De oppositiepartijen zijn uitermate verbaasd dat dat proces nu van het ene op het andere moment is beëindigd.

Ze vragen zich ook af in hoeverre het vertrouwen van Noordoostpolder geschaad is door dit besluit.  Het proces verkeerde al in zo'n ver gevorderd stadium dat de buurgemeente er op rekende dat Urk binnenkort met een voorstel zou komen.

De gemeente Urk laat in een reactie weten dat de samenwerking niet per direct wordt gestopt. Burgemeester en wethouders willen er eerst nog met de gemeenteraad over praten.


 

reacties (6)

 • Pieter

   

  Hoeveel vertrouwen heeft Geert Post nog van de coalitie.Het is puur de onhandige werkwijze van Geert wat de Urker samenleving miljoenen gaat kosten.

  reageer
 • Pieter

   

  leeghoofden die roepen dat we niks moeten met Gem Nop, die betalen straks de buitendijkse haven. En waar ga je naartoe voor de dichtsbijzijnde zorg. etc.

  reageer
 • Jelle

   

  Hoeveel fouten mag Geert Post nog maken? Het is dat Jan Koffeman de fusie heeft teruggedraaid, anders was Geert gewoon eigenwijs doorgegaan. Is er nog wel voldoende vertrouwen in Geert Post?

  reageer
 • jeka

   

  ik ben blij dat het stopt! wat mij betreft doet Urk niets meer samen met de boerenmafia uit de N.O.P

  reageer
 • Tja

   

  Kijk eens naar het verschil in groen onderhoud, ze willen in de NOP graag gebruik maken van urker werk mentaliteit. Ik snap überhaupt niet waarom we ook maar iets samen willen doen met de NOP die de complete Urker skyline heeft vernaggeld met subsidietorens.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  Voor wijkbeheer Noordoostpolder is wethouder Poppe verantwoordelijk daarom ben ik temeer verbaasd dat Urk de samenwerking met deze CU/SGP wethouder opzegt. Kan iemand in de gemeente NOP aan wethouder Poppe vragen wat de personele consequenties zijn voor het NOP personeel dat in Urk gestationeerd is? Die worden toch zeker keurig weer in dienst genomen bij de gemeente NOP?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert