Oppositie verrast door stoppen samenwerking wijkbeheer

URK • Za 26 november 2016 | 14:36 • Zaterdag 26 november 2016 | 14:36
De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Urk zijn verrast door het besluit om de voorgenomen samenvoeging van het wijkbeheer in Urk en Noordoostpolder stop te zetten. CDA, Unie Gemeentebelangen en Urker Gereformeerde Partij vragen daarom opheldering aan burgemeester en wethouders.

De partijen willen weten waarom de samenwerking plotseling is gestopt, zonder dat de gemeenteraad daarover is geraadpleegd. Er zijn al langer plannen om het onderhoud van de wijk in beide gemeenten samen te voegen, om kosten te besparen. De oppositiepartijen zijn uitermate verbaasd dat dat proces nu van het ene op het andere moment is beëindigd.

Ze vragen zich ook af in hoeverre het vertrouwen van Noordoostpolder geschaad is door dit besluit.  Het proces verkeerde al in zo'n ver gevorderd stadium dat de buurgemeente er op rekende dat Urk binnenkort met een voorstel zou komen.

De gemeente Urk laat in een reactie weten dat de samenwerking niet per direct wordt gestopt. Burgemeester en wethouders willen er eerst nog met de gemeenteraad over praten.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel