Sportschool moet pand verlaten

ZEEWOLDE
De Alex Athletics Fight Academy in Zeewolde moet het pand aan de Marsweg verlaten. Volgens het college van burgemeester en wethouders past de sportschool niet in het bestemmingsplan.

Het pand staat op bedrijventerrein Planetenveld. Dat is bestemd voor lichte bedrijven en maatschappelijke voorzieningen. Daar valt een sportschool volgens het college niet onder. Legalisering kan alleen met een zogenoemde afwijkingsprocedure, maar volgens het college zijn er te weinig parkeermogelijkheden. Ook vreest het college precedentwerking.

Het college vindt dat er voldoende locaties in Zeewolde zijn die wel geschikt zijn voor de sportschool. Daarom is met de sportschoolhouder afgesproken dat hij binnen een redelijke termijn een andere locatie zoekt. Als dat niet lukt, wordt hij gedwongen via een handhavingsprocedure.

reacties (9)

 • Mieke

   

  Schiet mij maar lek. Als dit geen maatschappelijke voorziening is, wat dan wel?

  reageer
 • geen vriendje

   

  Oh here Ohere wanneer mogen wij bij Almere

  reageer
 • Inwoner Zeewolde

   

  Hulde voor de gemeente en hun vriendjes. Die als kleuters hun zin doordrammen en op leugenachtige wijze hun gelijk proberen te halen. Niet nadenkend over de gevolgen van hun daad. Kinderen die week na week volop aan het trainen zijn. Als onzekere kindjes binnenwandelen en die steeds meer zelfvertrouwen op de sportschool kweken. En ook de volwassenen. Ieder met hun eigen verhaal of juist niet. Maar een grote ge hechte gemeenschap. Nee we kunnen beter 7 shoarma zaken hebben in Zeewolde en 10 kapperzaken. En nog meer leegstaande panden. Netjes hoor B en W van Zeewolde. Ik hoop dat jullie lekker slapen vannacht wetende dat jullie heel veel kinderen pijn gaan doen. En een hardwerkende man (Alex van suffelen) die al zijn energie en kracht in anderen steekt het vertrouwen in de mens ontneemt. Hulde voor jullie

  reageer
 • Sammie

   

  Vreemd, er zit toch echt nog een sportschool op de Marsweg. Past die dan wel in het bestemmingsplan?

  reageer
 • Alex Athletics

   

  Geschokt lezen wij zojuist onderstaand bericht op Omroep Flevoland. Alex Athletics is niet van dit besluit op de hoogte, sterker nog wij hebben geen enkel bericht hierover van de gemeente ontvangen. Het klopt dat wij in gesprek zijn met de gemeente over de vestiging op de Marsweg, een overigens door de gemeente aangewezen locatie. In een laatste email schrijft de gemeente: “Op korte termijn zullen wij u uitnodigen om in gesprek te gaan.” Je kunt je onze verbijstering en woede hierover ongetwijfeld voorstellen. Op dit moment beraden we ons over de stappen die we gaan ondernemen. De sportschool blijft uiteraard gewoon open. Osu Alex Athletics

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Het college van Zeewolde is wederom helemaal los geslagen.

  reageer
 • Pim van Asch

   

  Herkenbaar. Ben benieuwd op welke argumenten, naar aanleiding van welke onderzoeksresultaten B&W Zeewolde dit hebben doen besluiten. Zie afdeling 3.1. Inleidende bepalingen Algemene wet bestuursrecht: Bij de voorbereiding van een besluit dient het bestuursorgaan de nodige kennis te vergaren omtrent de relevante feiten en de af te wegen belangen. Is dat nagelaten, dan kan een dergelijk besluit een toetst aan artikel 3:2 Algemene wet bestuursrecht door een Rechtbank niet doorstaan.

  reageer
 • Eppo

   

  Wel raar van die college van B en W. Aangezien ik weet dat het allemaal vriendjespolitiek daar in Zeewolde is. Een maatschappelijke voorziening heeft juist alles met sport te maken. Een voetbalclub, tennisclub en sportscholen zijn een maatschappelijke voorziening. 🤔🤔🤔🤔

  reageer
 • Pimpernel

   

  Hmmm vreemde creatieve benadering hanteert dit college, wellicht is het college niet ingenomen met deze activiteiten of is het geen lid van de plaatselijk ondernemersvereniging m.a.w. zou een sportschool onder zware industriële activiteiten moeten vallen?

  reageer
 • Piet

   

  Mogelijk dat de sportschool geen passend kerstpakket aan de collegeleden wil verstrekken ?!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert