Cel geëist voor jarenlange incest

LELYSTAD
Voor langdurig seksueel misbruik van zijn dochter is tegen een inwoner van Lelystad 1,5 jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook is om een contactverbod gevraagd.

Tien jaar lang, van haar achtste tot haar achttiende, zou de man meerdere keren per week seksuele handelingen met zijn dochter hebben verricht. Dat gebeurde ’s ochtends bij vader in bed, soms ’s middags in de lunchpauze en op vakantie. Het stopte in 2005, toen ze haar vader durfde af te wijzen.

Het heeft daarna nog jaren geduurd voor de nu 29-jarige vrouw ermee naar buiten kwam en aangifte heeft gedaan. Door de incest heeft ze, volgens deskundigen, een ernstig trauma opgelopen, waarvoor ze intensieve hulp krijgt. Namens haar is 25.000 euro smartengeld gevraagd en twee ton schadevergoeding omdat ze een tijd lang niet in staat was om te werken. 

De 63-jarige Lelystedeling ontkent de beschuldigingen. Zijn ex-vrouw en zoon hebben ook nooit iets gemerkt van het misbruik. Zij hebben nu wel haar kant gekozen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

reacties (4)

 • Flevoburger

   

  Het is niet aan mij om te bepalen of die man schuldig is maar 1,5 jaar cel omdat je iemand 10 jaar lang misbruikt hebt? En dan moet een burger respect hebben voor de rechtspraak?

  reageer
 • Martin

   

  1.5 jaar voor 10 jaar misbruik? Mag het een beetje meer zijn

  reageer
 • Salomo

   

  Hmmm de moeder en broer hebben nooit iets gemerkt van het misbruik, maar kiezen wel voor zus/dochter, moeilijk geval voor de rechtspraak.

  reageer
 • Uk

   

  En dan wordt er verd...anderhalf jaar geëist. De vrouw heeft levenslang. Trots om Nederlander te zijn, bah.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert