Telegraaf boos over pr-stunt met kist uit 1726

ZEEWOLDE
De Telegraaf is boos over de pr-stunt die de Staatsloterij deze week heeft uitgehaald in Zeewolde. Het duikteam Almere zou in de Reigerplas in Zeewolde een kist uit 1726 hebben gevonden, maar het bleek te gaan om een actie van de Staatsloterij. Die werd in 1726 opgericht en is van plan de kist met een goudstaaf weg te geven.

Hoofdredacteur Paul Jansen van de Telegraaf zegt op de website communicatie online dat hij de actie veel te ver vindt gaan. Het knaagt wat hem betreft aan de betrouwbaarheid van de woordvoering van de Staatsloterij. Een verslaggever van de Telegraaf heeft volgens Jansen bij het duikteam gecheckt of het een grap was. Ook tegenover Omroep Flevoland hield het duikteam vol dat er echt een eeuwenoude kist was gevonden. 

De Staatsloterij is zich van geen kwaad bewust. Een woordvoerder zegt dat het gaat om een grap, iets met een knipoog. Maar Jansen wil niet gebruikt worden voor een publiciteitsstuntje: "We zijn not amused en dit gaan we zeker onthouden richting de Staatsloterij."

reacties (16)

 • Dirk Zaan

   

  Je kan aan die gezichten al zien dat het een stuntje is. Hoe dom ben je om daar in te trappen?

  reageer
 • Hans

   

  Helemaal mee eens! Zegt overigens genoeg over de kwaliteit van de Telegraafredactie en de berichtgeving in de krant dat ze erin getrapt zijn... Maakt voor mij de grap nog meer geslaagd dat een "wakkere" krant dit als een serieus onderwerp heeft behandeld. Als ze eerst goed onderzoek hadden gedaan konden ze weten dat het een stunt was.

 • Pzaal

   

  Het is ook een graf krant.

  reageer
 • Bas

   

  De telegraaf zegt: Boe!!!!

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  Wat zijn we weer lekker tolerant tegen elkaar, zelfs een goed geslaagde grap wordt niet meer gewardeerd, zo jammer Telegraaf.

  reageer
 • MarkS90

   

  De Telegrof die zich druk maakt over de geloofwaardigheid van een ander? Ze hebben daar wel humor ...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Keek op de week

   

  De Telegraaf wordt ineens kritisch.... een Hoofd redacteur met boter op z'n hoofd zou ik maar zeggen.

  reageer
 • Jan

   

  Maar wie leest die krant nog dan?

  reageer
 • Ed

   

  Dezelfde club die prijzen liet vallen op niet verkochte loten, heeft nu op advertenties in de krant bezuinigd? Ik kan me de verontwaardiging wel een beetje voorstellen.

  reageer
 • Moi

   

  Nep nieuws kon toch niet meer. Komt de "STAAT"sloterij er zelf mee! Voorbeeldig gedrag!

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Als Jansen zo kritisch is op waarheid moet hij vooral ook zijn eigen Telegraaf-produktie eens bekijken. De staatsloterij zou gewoon een weekje adverteren in de Telegraaf moeten overslaan.

  reageer
 • Vergaandemacht

   

  De Telegraaf is een b(r)oze instelling waar verwarde managers de scepter zwaaien.

  reageer
 • jan

   

  Wat een zwakke reactie zeg bah. Telegraag zelf is allerminst betrouwbaar en nu huilie doen ga gelijk wissen die app

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Wat De Telegraaf van de Staatsloterij-actie vindt, zal mij eigenlijk Wurscht zijn. Maar dat eigenaar Flevo-Landschap toestemming geeft voor deze actie is buitengewoon teleurstellend, maar ook illegaal! Terwijl de Randmeren worden geteisterd door Vogelgriep en eendenstallen in Biddinghuizen worden 'geruimd', verontrusten Staatsloterij en duikers watervogels op en rond de Reigerplas. Deze actie druist linea recta in tegen de door Staatssecretaris Martijn van Dam uitgevaardigde maatregelen om de Vogelgriep in deze contreien binnen de perken te houden. Ergo - een illegale publiciteitsstunt!

  reageer
 • kees d.

   

  Politici als van Dam en de burgemeester van de gemeente Dronten weten niet waarmee ze bezig zijn. Van Dam bijvoorbeeld voert een ophok plicht in voor alles wat kan vliegen maar geeft wel toestemming voor kooivogel- en duivententoonstellingen. Burgemeester van Dronten sluit een weg af om ramptoerisme te voor komen maar is vandaag wel zelf op bezoek geweest bij die bedrijven waar bij een bedrijf de dode eenden nog niet waren geruimd. Deze kan het virus met zijn lange regenjas mooi verspreiden. Terwijl mijn duiven die er niet ziek van kunnen worden maar in het hok moeten blijven. Maatregelen tref je voor iedereen en alles niemand uitgezonderd.

 • Henk

   

  Hahahah de pot verwijt de ketel.........alsof de telegraaf altijd (bijna nooit) de waarheid spreekt. Wat een slechte verliezers!

  reageer
 • Jond

   

  Kinderachtige reactie van de Telegraaf. Zeker wanneer je weet dat je sommige nieuwsberichten in deze wakkere krant van Nederland met een korreltje zout moet nemen.

  reageer
 • kees d.

   

  Wat een lange tenen krant! Zijn zelf ook niet vies van halve waarheden. Als het papier maar gevuld is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert