Batavia Haven hoopt op bunkerstation

LELYSTAD • Vr 2 december 2016 | 12:45 • Vrijdag 2 december 2016 | 12:45
De Batavia Haven in Lelystad hoopt volgend vaarseizoen een bunkerstation te krijgen. Daar kunnen eigenaren van recreatieboten en beroepsschepen tanken en boodschappen doen. Wel moeten eerst alle afspraken tussen de overheden en Rijkswaterstaat zijn afgerond. Dat zegt directeur Joop van Diest van Batavia Haven.

Een bunkerstation aan de zuidkant van het Markermeer en het IJsselmeer is er nog niet. Op dit moment tanken veel schepen in Amsterdam of ze gebruiken bunkerboten, die vanuit Lelystad worden bevoorraad.
Van Scherpenzeel's Oliehandel uit Harderwijk heeft aangegeven het bunkerstation in Lelystad de komende dertig jaar te willen exploiteren.

Volgens Van Diest maakt een bunkerstation Lelystad aantrekkelijk voor de pleziervaart en cruiseschepen. Ook binnenvaartschepen hebben er baat bij, want zij komen via de route Amsterdam-Lemmer langs Batavia Haven. Met Rijkswaterstaat lopen nog gesprekken over het verplaatsen van aanlegplaatsen voor binnenvaartschepen, zodat het bunkerstation goed toegankelijk wordt. De gemeente heeft al in 2014 een vergunning voor het bunkerstation verleend.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel