Wethouder vraagt provincie om extra geld jeugdzorg

ZEEWOLDE
Wethouder Winnie Prins van Zeewolde doet een klemmend beroep op de provincie om extra geld beschikbaar te stellen voor de jeugdzorg. De provincie heeft in het verleden 2,5 miljoen euro opzij gezet voor tegenvallers bij de jeugdzorg.

De Flevolandse gemeenten willen nu aanspraak maken op dat geld, maar Gedeputeerde Staten hebben dat verzoek slechts deels gehonoreerd, vertelt Prins in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden. De wethouder hoopt dat Gedeputeerde Staten door Provinciale Staten worden teruggefloten, zodat ze uiteindelijk met meer geld over de brug komen. 

Bijna alle Flevolandse gemeenten komen geld te kort voor de jeugdzorg. Met het provinciale geld willen ze de zorg beter inrichten om tot besparingen te komen.

Gedeputeerde Arie Stuivenberg laat in een reactie weten verbaasd te zijn. Volgens hem is alles in onderling overleg met gemeenten gedaan. Bovendien waren de criteria helder. Hij is niet van plan meer geld te geven.

reacties (6)

 • hmmmm

   

  Ditzelfde vrouwtje wil jonge aleenstaande moedertjes met hun kindjes op straat zetten. Uit bezuinigingsoogpunt.... Lekker menselijk beleid daar in Zeewolde

  reageer
 • Rob

   

  Helemaal mee eens, slechte ogen doen wonderen zeg maar.

  reageer
 • Rob

   

  Hoezo Stuvenberg het geld niet geven en verbaasd zijn terwijl het geld daarvoor gereserveerd was. Is het geld soms eigendom van de Provincie. Hierbij geeft de man aan er helemaal niets van te snappen en is dus ongeschikt.

  reageer
 • Jip

   

  Laat de ouders van de jeugd eens mee betalen aan de zorg van hun eigen kinders. Waarom moet de gemeenschap hier aan mee betalen?

  reageer
 • Anna

   

  Precies. Maar de overheid heeft sinds1-1-2016 de ouderbijdrage afgeschaft.

 • Tja

   

  Tja, meer geld om tot besparingen te komen: zou mijn baas daar ook intrappen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henny

   

  Voor jeugdzorg is geen geld. Maar wel voor controles op permanente bewoning van recreatie woningen. Politiek word eens wakker!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert