Wethouder vraagt provincie om extra geld jeugdzorg

ZEEWOLDE • Vr 2 december 2016 | 15:34 • Vrijdag 2 december 2016 | 15:34
Wethouder Winnie Prins van Zeewolde doet een klemmend beroep op de provincie om extra geld beschikbaar te stellen voor de jeugdzorg. De provincie heeft in het verleden 2,5 miljoen euro opzij gezet voor tegenvallers bij de jeugdzorg.

De Flevolandse gemeenten willen nu aanspraak maken op dat geld, maar Gedeputeerde Staten hebben dat verzoek slechts deels gehonoreerd, vertelt Prins in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden. De wethouder hoopt dat Gedeputeerde Staten door Provinciale Staten worden teruggefloten, zodat ze uiteindelijk met meer geld over de brug komen. 

Bijna alle Flevolandse gemeenten komen geld te kort voor de jeugdzorg. Met het provinciale geld willen ze de zorg beter inrichten om tot besparingen te komen.

Gedeputeerde Arie Stuivenberg laat in een reactie weten verbaasd te zijn. Volgens hem is alles in onderling overleg met gemeenten gedaan. Bovendien waren de criteria helder. Hij is niet van plan meer geld te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel