Paardenweide Woldpark krijgt verlichting

LELYSTAD
Er komt verlichting bij de paardenweide in het Woldpark in Lelystad. Dat heeft wethouder John van den Heuvel vrijdag in een gesprek met de eigenaren toegezegd. In september werd een pony in één van de stallen verkracht. Eigenaresse Pamela van Geel hield in de raadszaal een emotioneel pleidooi voor meer verlichting. Aan die hartenkreet wordt nu gehoor gegeven.

Volgens Van Geel heeft de wethouder toegezegd dat er twee lantaarnpalen bij de stallen worden geplaatst en dat de gemeente opdraait voor de stroomkosten. Zij gaat op haar beurt ook verlichting in de wei plaatsen, zodat het donkere park 's avonds en 's nachts goed verlicht is. De voorwaarde dat meerdere bewoners uit de buurt ook de handen uit de mouwen steken, vindt Van Geel geen probleem.

Een woordvoerder van wethouder Van den Heuvel bevestigt dat de gemeente verlichting plaatst en dat met de buurt samengewerkt zal worden. De verwachting is dat in januari de werkzaamheden afgerond  zijn. Eerder deze week liet de fractie van GroenLinks weten met een motie te komen als de wethouder niet doortastend zou optreden.

reacties (9)

 • frits

   

  Ruin een jaar voor de verkiezingen, en de geldwegsmijterij begint nu al. Had Lelystad niet forse financiële tekorten? Komt er geen bezuiniging op de ICL-gelden aan? Moet er niet eens wat meer aan het schoonhouden van de openbare ruimte gedaan worden? Investeringen in het stadshart? Aanpak van de onveilige punten op de dreven? Meer aandacht voor gehandicapten? Jammer, SP en GroenLinks, jullie laten je echt in de kaart kijken.

  reageer
 • John

   

  Mooi zeg. Paard krijgt verlichting. Manage krijgt gratis onderhoud van paardenpad. Fijn dat Lelystad zoveel om dieren geeft. Mensen zijn minder belangrijk. Speeltuinen worden gesloten ivm onderhoudskosten.

  reageer
 • Jill

   

  Het is geen manage. Het zijn paardenweides midden in een woonwijk? En dit is ook voor de mensen daar. Die durfden 's avonds er niet te lopen? Vage reactie, weet je wel waar het is en wat er is gebeurd? Betwijfel het. Eerst graag alle informatie tot je nemen.

 • Jan

   

  De reacties hier verbazen mij behoorlijk. Paardenpad onderhouden is normaal net als onderhoud wegen en fietspaden. Immers daar MOET je rijden. Heeft niets te maken met manege. Verder, verlichting aanbrengen oo deze plek, wat is daar mis mee? Alsof het maar voor dit ene paard geldt. Er zijn een aantal weides, fietspad, dus waar zeurt men hier toch over. Ik proef een misgunnen van de hobby van een ander. Maar staat dat niet los van normale gemeentelijke voorzieningen? Blijkbaar ziet men hier, de reaguurders, het verschil niet.

 • Cyrille

   

  En , bij de paardenweiden op de Larserringweg nu ook verlichten?!

  reageer
 • frits

   

  Natuurlijk, iedereen van elk complex met volkstuinen, paardenweiden, of wie ook maar eens een stukje door onverlicht groen moet rijden: kom maar op met uw verzoeken. Bij deze het verzoek om ook de Houtribweg langs Batavia Stad te verlichten. En diverse wegen in het buitengebied. En GroenLinks: niet meer klagen over het aantasten van natuur een ecologie, want met verlichting op allerlei onbewoonde locaties is de schade al aangericht. Tot zover het natuurvriendelijke karakter van GroenLinks, dat is nu echt definitief over.

 • Jan

   

  Waarom niet? Er zijn daar ook volkstuinen ed. Zeur toch niet zo.

 • Daph

   

  Top is de actie toch nog ergens goed voor geweest.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En dat paard/pony doet nog max een paar jaren. Nu nog die skatehal en dan hebben we een floriade-effect in Lelystad.

  reageer
 • Jill

   

  Je weet dat een paard wel 60 kan worden he? Dus hoezo nog een paar jaar mee. Bovendien staan er ook nog volgens mij 5 andere paarden en andere dieren. Twee lichten plaatsen, niet eens het hele pad verlicht. Is dat zo erg? Het gaat hier wel om veiligheid van dier en burger.

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Lijkt mij een verkeerde keuze en 10 plaatsen erbij lost weinig op. Brief is goed gemotiveerd en duidelijk, zoek naar een echt alternatief!

  reageer
 • Sab

   

  Onzinnig dit... niet mee eens

  reageer
 • Mannetje

   

  Belachelijk. Fijn dan weet je waarvoor je belasting betaald.

  reageer
 • Jill

   

  Ja, hier betaal ik belasting voor! Veiligheid. Ben heel blij dat de gemeente wel zijn geld hieruit geeft, zodat iedereen daar 's avonds veilig is en niet angstig hoeft te zijn. Het werkten totaal niet, een donkere plek midden in de woonwijk. Er gebeuren daar al jaren vreemden dingen, maar je durft niet te kijken want het is veelste donker. Voor veiligheid betaal ik graag belasting.

 • Inwoner

   

  Het lijkt erop dat nu veel verzoeken van mensen ingewilligd gaan worden. Ik wil 's avonds in mijn groentuintuin kunnen werken.....

  reageer
 • Anne

   

  Wow, wat een egoïstische reactie. Weet je wel waar dit over gaat? Er is iets verschrikkelijks gebeurd. Een paard is door een goor iemand verkracht, een gek. De verlichting vraagt deze vrouw niet om 's avonds ofzo te willen gaan rijden. Nee, het gaat om veiligheid van haar paarden en de mensen die daar lopen. Ik hoor daar ook vaak rare geluiden maar durf niet te kijken want het is zooo donker. Ze wil verlichting om veiligheid, niet om een andere reden. Dus dat jij wil werken 's avonds, dat is zo totaal iets anders.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert