Paardenweide Woldpark krijgt verlichting

LELYSTAD • Vr 9 december 2016 | 14:36 • Vrijdag 9 december 2016 | 14:36
Er komt verlichting bij de paardenweide in het Woldpark in Lelystad. Dat heeft wethouder John van den Heuvel vrijdag in een gesprek met de eigenaren toegezegd. In september werd een pony in één van de stallen verkracht. Eigenaresse Pamela van Geel hield in de raadszaal een emotioneel pleidooi voor meer verlichting. Aan die hartenkreet wordt nu gehoor gegeven.

Volgens Van Geel heeft de wethouder toegezegd dat er twee lantaarnpalen bij de stallen worden geplaatst en dat de gemeente opdraait voor de stroomkosten. Zij gaat op haar beurt ook verlichting in de wei plaatsen, zodat het donkere park 's avonds en 's nachts goed verlicht is. De voorwaarde dat meerdere bewoners uit de buurt ook de handen uit de mouwen steken, vindt Van Geel geen probleem.

Een woordvoerder van wethouder Van den Heuvel bevestigt dat de gemeente verlichting plaatst en dat met de buurt samengewerkt zal worden. De verwachting is dat in januari de werkzaamheden afgerond  zijn. Eerder deze week liet de fractie van GroenLinks weten met een motie te komen als de wethouder niet doortastend zou optreden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel