Park Horsterwold klaagt over 'amateuristische controles'

ZEEWOLDE • Zo 11 december 2016 | 20:00 • Zondag 11 december 2016 | 20:00
Het bestuur van het Park Horsterwold in Zeewolde beklaagt zich namens de leden in een brief aan de gemeente over 'de amateuristische manier van handhaving'. Ambtenaren die de recreatiewoningen controleren op permanente, illegale bewoning zouden onzorgvuldig te werk gaan. 

Er wordt volgens het bestuur bijvoorbeeld geconstateerd dat ramen open staan, terwijl er geen ramen zijn die geopend kunnen worden. Ook worden eigenaren van onbebouwde kavels aangeschreven op verdenking van permanente bewoning op hun kavel. 

Park Horsterwold vindt de onderbouwing voor het vermoeden van permanente bewoning dan ook te mager en spreekt van onbehoorlijk bestuur. In plaats daarvan worden recreanten en eigenaren lastig gevallen, wordt onrust gestookt en mensen onnodig aan het werk gezet. Leden ondervinden door deze handelswijze financiële schade, zo wordt in de brief gesteld. 

De gemeente probeert al geruime tijd illegale bewoning in vakantieparken tegen te gaan. Dit jaar trekt Zeewolde extra geld uit om de controles te intensiveren. 

Deel artikel

reacties (9)

 • een eigenaar

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Ooit van een oud raadslid/wethouder Zeewolde, toen opererend namens de ontwikkelaar, een kavel gekocht op Horsterwold. De restrictie zou zijn : 12 weken elders verblijven, dus niet permanent wonen. De gemeente heeft in de begin jaren de WOZ gelijkwaardig gehouden overeenkomstig vergelijkbare woningen in het dorp. Verder betalen we ook gewoon alle gemeentelijke belastingen + forenzen c.q. toeristen belasting. De grond was per m² goedkoper echter de infra komt via de vve bijdrage voor eigen rekening. Resume : die 12 weken elders verblijven + de maandelijks extra kosten voor het park hebben wij er wel voor over om 40 weken van de rust en ruimte te genieten. ( dus niks goedkoop buiten wonen ) Mede dankzij de geloofwaardigheid door het bemiddelen van een voormalig gemeente ambtenaar zijn wij grandioos genaaid door de ontwikkelaar. Niks beperking van 12 weken. Gewoon keihard aantonen dat je elders een hoofdverblijf hebt anders ben je gewoon de pineut en wordt je een dwangsom opgelegd. Ongeacht hoeveel dagen je wel of niet op het park vertoefd. Ik hoef niet zielig gevonden te worden, maar het ligt wel iets genuanceerder dan dat we voor een dubbeltje op de eerste rang wilden zitten, echter de tegenstanders denken daar helaas anders over. De ontwikkelaar bestaat niet meer en de gemeente heeft er geen boodschap aan dat wij in het verleden door deze ontwikkelaar fout voorgelicht zijn. De gemeente heeft wat mij betreft alle recht haar gelijk te halen echter structureel gezien schiet niemand hier iets mee op. Straks beschikt Zeewolde over een nieuwe attractie : Spookstad Horsterwold en moeten waarschijnlijk diverse eigenaren aankloppen bij de gemeente voor sociale hulp omdat ze gedwongen het huis hebben moeten verkopen omdat er geen geld is voor die nieuwe woning welke als hoofdverblijf geldt. Dit noem ik een verlies verlies situatie waar niemand om gevraagd heeft. Ik zou het mooi vinden als iemand met een structurele oplossing zou komen i.p.v. dat afgunstige modder gooien. Dan kunnen we deze vervelende verlies-verlies situatie misschien ombuigen naar een win-win situatie.

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

    Ma 12 december 2016 Maandag 12 december 2016

  Benieuwd hoe er hier gereageerd wordt als men weet dat ook continue pensioengerechtigden worden gecontroleerd, volgens mij heb je dan je arbeidsverleden volbracht en heb je het recht om continue te recreeren.. Toch! Graag reacties...

  reageer
 • zederiksedakloze

    Wo 14 december 2016 Woensdag 14 december 2016

  Hallo Nu staat mijn buurman vanaf begin jaren 70 ingeschreven als Utrechter. Hij is nu 70jaar maar moet regelmatig naar Utrecht van de gemeente Zederik.. Hij heeft een hele dikke boete en hem werd vertelt dat hij er te veel was.

 • Jaap

    Ma 12 december 2016 Maandag 12 december 2016

  Laat die mensen gewoon een bedrag aan de gemeente betalen om er normaal te kunnen wonen dan is het toch zo opgelost. Dat gezeur over en weer moet een keer ophouden. Dikke punt er achterzetten en dan kan iedereen gewoon doorgaan met belangrijkere zaken in het leven. Tjeemig, hoeveel jaren komt dit onderwerp al niet voorbij in het nieuws!

  reageer
 • Ramona

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  Sorry ik zie het probleem niet zo laat iedereen lekker wonen waar die wil. Ik zou willen dat ik daar zo kon wonen lekker rustig en gemoedelijk toch beter als in een woonwijk waar het altijd druk is en ik die altijd nachtdiensten draai zou het wel weten maar merk de jaloezie al weer dat mensen voor een appel en een ei zo willen wonen mensen leven en laten leven pppfffff

  reageer
 • Rick

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  Het probleem is dat het een recreatieterrein is en als het permanent wordt bewoond is het geen recreatie meer. En het kopen van een huis is daar veel goedkoper dan elders omdat het een recreatieve bestemming heeft. Waarom moeten de eigenaren dit voordeel krijgen? Ze wisten toch van het begin af aan dat het voor recreatie is bedoeld ??!

 • Jeweetwelwieikben

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  Al die schreeuwende Zeewoldenaren die blijkbaar jaloers zijn op de eigenaren van een woning op Buitenplaats Horsterwold, waarom vragen jullie niet eens aan jullie Burgervader om een onderzoek te laten doen naar het totale verschil in aanschaf en de algemene kosten t.o.v. het "dorp".... Misschien zelfs een goed plan voor omroep Flevoland, eens iets inhoudelijks, over deze in de ogen van velen, oneerlijke situatie te schrijven. Ik weet zeker dat velen dan tot andere inzichten komen... Daarnaast zou het ook sieren om te schrijven over de door Zeewolde verloren zaken. Maar helaas, jalouzie is een kwaad goed en schreeuwen over ongelijkheid is nu eenmaal eenvoudiger dan nadenken, dat zien we in de politiek ook steeds vaker... Ow en voor de duidelijkheid, ik ben geen permanente bewoner maar zie de waarde van ons bezit door deze hetze wel halveren, terwijl alle leegkomende woningen blijkbaar legaal door twee partijen waaronder E&E en een ander aan Polen worden verhuurd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .W.

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  De druiven zijn kennelijk zuur voor deze zogenaamde recreanten. Het bestuur van de Parkvereniging kan beter hun leden goed adviseren en duidelijk maken dat het over en uit moet zijn met de permanente bewoning.

  reageer
 • Juvf

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  In plaats van dat gezeur van die mensen, kunnen ze zich ook gewoon aan de regels houden. Hoeft de gemeente niet te controleren. Nee ze willen voor praktisch niets (illegaal) wonen.. Kleutergedrag

  reageer
 • recreant

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  Al die zogenaamde voordelen van goedkoop wonen zijn er helemaal niet. Zorg eerst dat je de feiten kent, voordat je een oordeel geeft. Je baseert je vooral op aannames, hoezo kleutergedrag?

 • Dorpsbewoner.

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  Bewoners van het Horsterwold proberen nu al jaren hun gelijk te halen om daar voor een appel en een ei permenent te kunnen wonen t.o.v. Bewoners in het dorp die een veelvoud voor hun grond hebben moeten betalen idem met de OZB. Het bestemmingsplan was en is duidelijk genoeg, er mag daar niet permenent gewoond worden en het is goed dat daarop gehandhaafd wordt. Smoesen nu en in de toekomst kunnen voortaan achterwegen gelaten worden idem de publiciteit die steeds weer opnieuw gezocht wordt.

  reageer
 • Willem dronten

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  Deze mensen dachten lekker goedkoop te wonen betalen moet je dat doen wij ook

  reageer
 • Jos '56

    Zo 11 december 2016 Zondag 11 december 2016

  Beetje moeilijk wonen op een onbebouwde kavel :-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert