'Verplaats herdenkingsmonument naar Stadshart'

LELYSTAD • Wo 14 december 2016 | 13:27 • Woensdag 14 december 2016 | 13:27
Het 4 en 5 mei en veteranen comité Lelystad wil dat het herdenkingsmonument in het Stadspark naar het Stadshart verhuist. Voorzitter Tony Merkelbach zegt in een brief aan de gemeente dat de huidige locatie te klein is en niet goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

De herdenkingsplechtigheid wordt door steeds meer mensen bezocht en de laatste jaren is het erg lastig om alle belangstellenden een plek te bieden. Het Comité vindt dat alle inwoners de gelegenheid moeten hebben om de 4 mei herdenking bij te wonen. Merkelbach benadrukt dat de huidige plek gevoelig is voor vandalisme. Twee jaar geleden werd het monument beklad.

Het Comité wil samen met de gemeente op zoek naar een prominente plek in het Stadshart en het herdenkingsmonument daar naartoe verplaatsen. Zodat de komende herdenking op een mooie, ruimere en centrale locatie kan plaatsvinden. Het bestuur gaat zelf op zoek naar middelen om de verplaatsing te kunnen realiseren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel