HG krijgt meer tijd voor aanpassingen brandveiligheid

ALMERE • Za 17 december 2016 | 9:20 • Zaterdag 17 december 2016 | 9:20
De Almeerse vestiging van HG International aan de Damsluisweg krijgt van de provincie een half jaar langer de tijd om aan de brandveiligheidseisen te voldoen. Vrijdag stond het bedrijf voor de bestuursrechter om een dwangsom van 160.000 euro aan te vechten. In het bedrijf worden schoonmaakmiddelen gemaakt en opgeslagen.

Tijdens een controle een jaar geleden bleek dat de brandwerende voorzieningen onvoldoende waren. Volgens HG zou het een miljoen euro kosten om het bedrijf veilig te maken naar de norm van de provincie. De provincie heeft toen een dwangsom opgelegd.

Uit eigen onderzoek van HG bleek dat het bedrijf wel veilig was en daarom stapte de onderneming naar de rechter. De provincie hield op de zitting voet bij stuk maar is wel bereid om HG een half jaar langer de tijd te geven om aan alle eisen te voldoen.
 
HG International zit al 20 jaar aan de Damsluisweg, de vergunning is ooit verleend door de gemeente Almere. Sinds kort valt het toezicht over het bedrijf onder de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel