'Stripheldenbuurt' wint filmprijs Gouden Wilg

ALMERE
De film 'Stripheldenbuurt' heeft maandagavond de 'De Gouden Wilg' gewonnen. De nieuwe filmprijs werd uitgereikt tijdens de 'Avond van de Almeerse film' in bioscoop Utopolis. 

De film gaat over een uitgeblust echtpaar van middelbare leeftijd dat hangjongeren probeert af te tuigen om hun huwelijk te redden. Stripheldenbuurt is gemaakt door Bram Koedam en Leon Jackson. Zij ontvingen naast 'De Gouden Wilg' een bedrag van 2000 euro voor hun volgende film.

De vier films die vertoond werden zijn tot stand gekomen via crowdfunding. Ze zijn allemaal te zien op avondvandealmeersefilm.nl

'De Gouden Wilg' is een initiatief van filmmaker Floris Parlevliet. Hij wil met de prijs het maken van films in Almere stimuleren. Op 7 januari zijn de vier films ook te zien in De Nieuwe Bibliotheek. 

reacties (1)

  • wimjc

     

    Wij hebben in deze buurt 8 jaar gewoond.Ook toen was er sprake van een film.Deze buurt kwam aan criminaliteit niets te kort.In de buurtsuper liep permanent beveiliging vanwege overvallen.Wietplantages,handel in drugs,een illegaal bordeel,straat overvallen,pogingen tot inbraak,vernielingen,burenoverlast. Ja in Almere kon het echt allemaal.Wij zijn blij dat we na de verhuizing iets rustiger zijn gaan wonen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert