Recordaantal bezoekers Veiligheidsmuseum PIT

ALMERE
Veiligheidsmuseum PIT in Almere trekt dit jaar naar verwachting een kwart meer bezoekers dan in 2015. Het museum verwacht in de kerstvakantie de 42.000ste bezoeker van het jaar te ontvangen, zo laat een woordvoerder weten. 

Het museum denk dat de bezoekersgroei te maken heeft met de aangepaste website, waardoor deze beter vindbaar is en er online tickets besteld kunnen worden. Ook zijn er nieuwe activiteiten ontwikkeld, zoals een speurtocht, en wordt er elke drie maanden aandacht besteed aan een nieuw thema.  

PIT ging in april 2014 open. Dat jaar kwamen zo'n 20.000 bezoekers af op het museum. Vorig jaar waren dat er 33.000. 
 

reacties (5)

 • M Janssen

   

  Ik las net in het jaarverslag 2015 dat men in 2015 al had gerkend op 52.000 bezoekers. En gezien de hoge kosten had men dit jaar op nog veel meer gerekend. Dus ik denk dat record eigenlijk vies tegenvalt

  reageer
 • Antje Ha

   

  Uw reactie is ook geen record. Er zijn altijd zuurpruimen die anderen publieklijk de maat willen nemen met zure praatjes. Dit terwijl ze zelf niets ondernemen.

 • johan10

   

  Wij zijn dit jaar twee keer geweest! Eerste keer waren er veel vrijwilligers en mochten ze in veel voertuigen.Leuk! De tweede keer beduidend minder vrijwilligers en toen was het museum bijna leeg.

  reageer
 • Erik

   

  Ik ben er afgelopen zomer geweest en vond het een beetje tegenvallen, binnen tien minuten hadden wij alles gezien. En dan is € 9,50 per kaartje best duur.

  reageer
 • Enna

   

  Mooi aantal betalende? bezoekers of tellen de gesubsidieerde groepen etc. ook mee in deze cijfers. Ik kom hier regelmatig in de buurt en zie er bijna nooit iemand. Wil niet negatief zijn hoor maar laat dan ook eens wat meer zien in bezoekersstatistieken en cijfers van kosten en opbrengsten.

  reageer
 • rekenen is moeilijk

   

  De 42.000e bezoeker nadat er@in 2014 een 33.000 zijn geweest en voorig@jaar 20.000 zijn geweeat. Bij elkaar is dit 53.000 bezoekers

  reageer
 • AmConra

   

  Net zo moeilijk als begrijpend lezen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert