Oosterwold viert voor het eerst oud en nieuw

ALMERE • Di 27 december 2016 | 20:11 • Dinsdag 27 december 2016 | 20:11
Een jaar geleden was er nog niets, maar 44 gezinnen vieren nu hun eerste oud en nieuw in het stadsdeel Oosterwold bij Almere. Het gaat om fase 1 van de nieuwe wijk, waar in eerste instantie zo'n 300 huizen op ruime landschappelijke kavels komen.

Zelf riolering aanleggen
Als één van de eerste bewoners sloeg Frank Meijers afgelopen januari de eerste paal voor zijn woning. Het staat op een kavel van twee hectare. De familie heeft de afgelopen maanden in een schuur naast de bouwplaats gewoond. Zoals het de bedoeling is in Oosterwold hebben zij alles zelf moeten regelen: van ontwerp tot vergunningen, maar ook de riolering en aanleg van de bestrating. Hoewel de enorme klus nog niet af is, zegt Frank Meijers dat het werk hem uiteindelijk is meegevallen. Wel vraagt het zelf bouwen veel toezicht op de aannemers en onderaannemers.

Bureaucratie
Marien Abspoel hoopt over twee maanden in een kleine woning aan de Paradijsvogelweg te kunnen trekken. Vanuit hier wil hij zijn landschapshuis afbouwen en de kavel met waterpartij en bomen verder inrichten. Abspoel zegt dat hij bij het bouwen nog wel geregeld stuit op bureaucratie bij de gemeente en nutsbedrijven. Hij had op meer medewerking van instanties gerekend en merkt dat ook zij nog moeten leren wat zelf bouwen betekent.

Op termijn wordt Oosterwold een stadsdeel met 15.000 huizen, die ook deels komen te staan op wat nu nog grondgebied van Zeewolde is.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel