'Eénvijfde van je eten uit eigen stad'

ALMERE • Di 10 januari 2017 | 12:20 • Dinsdag 10 januari 2017 | 12:20
Twintig procent van je maaltijd moet over een paar jaar geteeld zijn in je eigen stad. Dat is de inzet van dr. Henk Wolfert, Programme Manager Research, Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) en ook verbonden aan de Wageningen Universiteit.

Hij is betrokken bij de zogenoemde Flevo Campus, die dinsdagmiddag in Almere wordt opgericht in het kader van de Floriade. De campus onderzoekt de komende jaren of stadslandbouw groter kan worden in Almere. Het kennis- en innovatiecentrum wil weten of de stad aan twintig procent van de eigen voedselbehoefte kan voorzien met producten die op Almeerse grond worden geproduceerd.

Volgens Wolfert kweken Nederlanders steeds meer voedsel in eigen moestuintjes. De Flevo Campus speelt in op deze ontwikkeling en wil bedrijven en bewoners stimuleren om samen te werken. De stad Almere is daar uitermate geschikt voor omdat er veel ruimte is voor groen, bijvoorbeeld in de wijk Oosterwold, waar de tuinen groter zijn dan de gemiddelde stadstuin.

Kanker
Een bijzonder onderdeel van Flevo Campus is onderzoek of tuinieren in zogenaamde 'Healing Gardens' kan helpen bij de genezing van kankerpatiënten. Daartoe wordt bij het Flevoziekenhuis een moestuin aangelegd en een proeftuin bij het Parkhuys in de Filmwijk. Bedoeling is dat kankerpatiënten samen tuinieren, oogsten, koken en eten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel