Politieagenten niet op de foto met Zwarte Piet

FLEVOLAND • Wo 18 januari 2017 | 13:43 • Woensdag 18 januari 2017 | 13:43
Politieagenten moeten terughoudend zijn in het op de foto gaan met Zwarte Piet. Poseren op foto’s met Zwarte Piet kan namelijk suggereren dat de politie een bepaalde kant kiest. Dat is niet de bedoeling, zo laat een woordvoerder weten. De politie zegt neutraal te willen staan in het maatschappelijke debat over de kwestie.

Het beleid komt naar voren in de beantwoording van schriftelijke vragen van de Almeerse PVV. Die partij vroeg zich af of het klopt dat een agent een foto waarop hij te zien is met Zwarte Piet van zijn social media accounts moest halen. Dat viel te lezen in een column op de site Almere Nieuws.

Foto was tijdelijk offline
In het antwoord op de vragen van de PVV laat het Almeerse college van B en W weten dat er niet van hogerhand is opgedragen de foto’s te verwijderen. Aangegeven wordt dat in één geval een foto tijdelijk offline is geweest. Verdere details worden niet gegeven. Ook de politie wil daar verder niks over kwijt.

De politie Midden-Nederland benadrukt een objectieve en onbevooroordeelde partij te zijn die er voor iedereen is. Vandaar dat binnen de politieorganisatie gesproken is over de vraag hoe het wel of niet op de foto gaan met Zwarte Piet geïnterpreteerd kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel