Begraafplaats voor doodgeboren baby's

ALMERE • Za 28 januari 2017 | 17:07 • Zaterdag 28 januari 2017 | 17:07
Er komt een begraafplaats in Almere Stad voor baby's die voor de 24ste week van de zwangerschap worden geboren en het niet overleven. Het Vlinderveld is een initiatief van de Almeerse stichting Wensjes.

Het is niet verplicht om een dode baby, die zo vroeg geboren is, te begraven of te cremeren. De ouders mogen dit zelf bepalen. Zo kunnen ze het kindje zelf ergens begraven of achterlaten in het ziekenhuis. Op het Vlinderveld mogen de ouders het plekje waar hun baby is begraven vijf jaar lang op een persoonlijke manier aankleden. 

Het veld wordt in maart geopend op Begraafplaats en Crematorium Almere Stad. Het komt tot stand in samenwerking met het Flevoziekenhuis en de gemeente.

Berichtje uit de hemel
Het veldje is een initiatief van Els van Boxtel. Haar kleindochter Inaya werd geboren met 23 weken en toen ze begraven moest worden was daar geen mogelijkheid voor. Ze heeft gestreden voor een begraafplek en dat is ook gelukt. Dat wil ze nu ook voor andere ouders verwezenlijken. De vlinder staat symbool voor een berichtje uit de hemel. 

''Ik hoop dat alle gemeenten een voorbeeld nemen aan dit initiatief. Juist omdat kleine kindjes een waardig afscheid verdienen'', aldus Van Boxtel.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel