Stichting zorgt voor taart op verjaardagsfeest

LELYSTAD • Zo 5 februari 2017 | 17:23 • Zondag 5 februari 2017 | 17:23
Een verjaardag zonder taart, is eigenlijk geen verjaardag. En daarom helpt de Stichting Taartjes voor Lelystad mensen die het niet zo breed hebben en afhankelijk zijn van de voedselbank.

Vrijwilligers
Een groep van 24 vrijwilligers komt iedere maand samen. De afgelopen drie jaar zijn er al ruim 350 taarten gebakken. Allemaal rijk versierd met thema's als Mickey Mouse of Frozen. Alle ingrediënten voor de taarten zijn gesponsord door lokale ondernemers.

Kinderen blijven anoniem
De taartenbakkers weten niet wie het gebak krijgt. Ze krijgen een lijst met daarop het aantal taarten met de leeftijd en of het een jongetje of meisje. Voor de rest is het helemaal anoniem. "Aan de ene kant is dat jammer. We hebben in het verleden wel eens tekeningen van kinderen gekregen. En soms horen we op straat nog wel eens wat. Aan de andere kant vinden de meeste gezinnen het al niet prettig om bij de voedselbank te zitten. En dan is het ook niet prettig als dat bij anderen bekend wordt. Omdat we zelf ook kinderen hebben, weten we dat die kinderen dolgelukkig met de taarten zullen zijn," aldus  Paula Gerrits van Stichting Taartjes voor Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel