Stichting zorgt voor taart op verjaardagsfeest

LELYSTAD
Een verjaardag zonder taart, is eigenlijk geen verjaardag. En daarom helpt de Stichting Taartjes voor Lelystad mensen die het niet zo breed hebben en afhankelijk zijn van de voedselbank.

Vrijwilligers
Een groep van 24 vrijwilligers komt iedere maand samen. De afgelopen drie jaar zijn er al ruim 350 taarten gebakken. Allemaal rijk versierd met thema's als Mickey Mouse of Frozen. Alle ingrediënten voor de taarten zijn gesponsord door lokale ondernemers.

Kinderen blijven anoniem
De taartenbakkers weten niet wie het gebak krijgt. Ze krijgen een lijst met daarop het aantal taarten met de leeftijd en of het een jongetje of meisje. Voor de rest is het helemaal anoniem. "Aan de ene kant is dat jammer. We hebben in het verleden wel eens tekeningen van kinderen gekregen. En soms horen we op straat nog wel eens wat. Aan de andere kant vinden de meeste gezinnen het al niet prettig om bij de voedselbank te zitten. En dan is het ook niet prettig als dat bij anderen bekend wordt. Omdat we zelf ook kinderen hebben, weten we dat die kinderen dolgelukkig met de taarten zullen zijn," aldus  Paula Gerrits van Stichting Taartjes voor Lelystad.

reacties (5)

 • Emma

   

  Wat een lief initiatief!

  reageer
 • Plien

   

  Fantastisch initiatief. Fijn voor de kinderen en het is dankbaar 'werk'. Fijn dat jullie dit doen.

  reageer
 • Jay

   

  @Marc: Jazeker, ze bestaan nog en soms kom je ze tegen. Ik ben er heel blij mee dat ik het soms nog meemaak, onbaatzuchtigheid, omdat ouderwetse woord maar eens te gebruiken. Ik vind het een fantastisch initiatief, deze taarten.

  reageer
 • Marc

   

  Een fantastisch initiatief. Gelukkig dat er in deze harde wereld nog mensen bestaan met een hart van goud en naastenliefde. Een VETTE pluim voorde vrijwilligers.

  reageer
 • Jan

   

  Zelf appeltaart bakken is er niet meer bij. Samen met de kinderen was dar heel leuk.

  reageer
 • Paula

   

  Beste Jan, deze ouders hebben helaas niet de financiële middelen daarvoor. Aangezien het om kinderen gaat hebben wij ervoor gekozen deze taarten te maken omdat dit themagericht kan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert