Werkstraffen vloggers voor filmpje mortierbom

ALMERE • Ma 6 februari 2017 | 17:25 • Maandag 6 februari 2017 | 17:25
Vlogger Joey Bravo uit Almere is maandag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 240 uur werkstraf. Hij maakte vlak voor de jaarwisseling een filmpje waarin een mortierbom ontploft. Het filmpje trok op YouTube miljoenen kijkers. Twee andere vloggers die meewerkten kregen respectievelijk 200 en 120 uur taakstraf.

In de video is te zien dat de vlogger een mortierbom koopt en flessen vult met benzine. Alles wordt aan elkaar geknoopt en tot ontploffing gebracht. Volgens de vlogger gebeurde dat in Duitsland, maar de politie herkende op de beelden een natuurgebied in Almere. De drie werden opgepakt. Ze maakten daarna een filmpje waarin ze hun excuses aanboden.

[https://www.youtube.com/watch?v=P97MeV0RVmY]

De politie waarschuwde op Facebook voor het maken van vuurwerkbommen.

Het OM vond een zware straf toch op zijn plaats. Het OM ziet namelijk dat kinderen gevaarlijke streken met illegaal vuurwerk nadoen. De rechter zag het vooral als een slecht voorbeeld en hij nam de eis bijna helemaal over. Hij legde ook een maand voorwaardelijke celstraf op zodat de vloggers direct de gevangenis in moeten als ze opnieuw de fout in gaan.

Joey Bravo vertelde bij RTL Nieuws dat hij van plan is om zijn taakstraf te filmen en te publiceren. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel