Gemeente wil stalling campers in Buitenvaart toch toestaan

ALMERE
De gemeente Almere wil het stallen van campers in het agrarische gebied Buitenvaart in Almere Buiten alsnog mogelijk maken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De gemeente komt daarmee terug op de beslissing om het stallen van gemotoriseerde voertuigen in het kassengebied juist te verbieden. Dat leidde in 2012 tot een hoogoplopend conflict met een aantal tuinders.

Conflict uitgevochten tot aan Raad van State
Dat conflict ontstond nadat de gemeente de tuinders in het gebied meer ruimte had gegeven om nevenactiviteiten te ontwikkelen. Ook het stallen van caravans werd daarbij toegestaan. De gemeente greep echter in toen er ook campers en boten werden gestald. Vanwege de benzine in de motoren zou dat te brandgevaarlijk zijn. Het bedrijf Stalling 31 vocht de beslissing aan tot aan de Raad van State, maar kreeg uiteindelijk ongelijk. 

Donderdag toelichting wethouder Pol
In de brief aan de gemeenteraad schrijft het college nu dat het besluit in 2012 niet helder geformuleerd is en dat het nu toch de tuinders tegemoet wil komen. Waarom het college nu tot dat inzicht is gekomen, is nog onduidelijk. Wethouder Mark Pol licht dat donderdag toe. De gemeenteraad moet zich overigens nog wel over de zaak uitspreken.

reacties (8)

 • pieter

   

  Beter dan die krengen weken/maanden openbare parkeerplaatsen laten innemen, zoals in vele Flevolandse gemeenten gebeurd.

  reageer
 • Johan

   

  Er zijn tuinders failliet gegaan omdat deze bijverdienste ze eerder niet werd gegunt. Nu er bijna niemand meer over is ........

  reageer
 • jacob

   

  Fijn dat er mensen met zoveel inzicht en levenswijsheid bestaan als wethouder Pol.

  reageer
 • Camper

   

  Waar staat dat? Goede reclame. Dan weet ik nu zeker dat het een goede stalling is!

  reageer
 • Ger

   

  Op de oprit zetten is ook geen optie, maar 't mag niet teveel kosten. Dus dan maar bij een tuinder. Wat is trouwens het verschil tussen een olielekkende tractor of schone diesel camper?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wijsneus

   

  Stalling31 voldeed als enige in de wijde omtrek aan de strengste veiligheidsnormen nog voor deze vereist werden. De aversie tegen deze stalling kwam met name door hen in dezelfde branche die zich benadeeld voelden in klanten aantal.

  reageer
 • Brinkman

   

  Heeft stalling 31 nu wel de benodigde steekpenningen betaalt?

  reageer
 • Ron

   

  Er staat een camper van een wethouder.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert