Oud-Statenlid Van Vliet verdacht van verduistering

SWIFTERBANT • Vr 10 februari 2017 | 13:31 • Vrijdag 10 februari 2017 | 13:31
Voormalig Statenlid van de VVD, Huib van Vliet, heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan verduistering van 110.000 euro uit een erfenis. Tegen de man uit Swifterbant is vrijdag de maximale werkstraf van 240 uur geëist. De VVD'er stond terecht bij de rechtbank in Zutphen.

Erfenis
Van Vliet was in 2009 aangesteld om de nalatenschap van een tante uit Doetinchem af te wikkelen. Hij stortte zonder overleg met een mede-erfgenaam 110.000 euro op zijn eigen rekening. Van Vliet meende dat hij en zijn vrouw daar volgens het testament recht op hadden.

Oneens
De andere erfgenaam bestrijdt dat en spande eerder al met succes een kort geding aan. Van Vliet werd toen gesommeerd de 110.000 euro terug te betalen. Tot nu toe heeft hij dat niet gedaan. Uit een latere berekening blijkt dat Van Vliet en zijn vrouw samen recht hadden op 94.000 euro. Het oud-Statenlid is het oneens met die berekening.Volgens zijn advocaat heeft zijn cliënt weliswaar een fout gemaakt, maar heeft hij geen strafbaar feit begaan.

Statenlid
Huib van Vliet was tot oktober vorig jaar lid van de VVD-fractie en mede verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën en Economie.

Teruggetrokken
De rechtszaak was voor hem reden om ontslag te nemen. Volgens fractievoorzitter Jan de Reus zijn dat de regels binnen de partij. Mocht Van Vliet vrijgesproken worden, dan zou hij mogen terugkeren in de fractie als er een plek vrij komt. Na zijn ontslag krijgt hij geen wachtgeld, want die regeling is voor Statenleden in Flevoland afgeschaft.

De rechtbank in Zutphen doet op 24 februari uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel