Inspectie: VMBO Zuyderzee Lyceum zeer zwak

EMMELOORD
De afdeling VMBO (G) T van het Zuyderzee Lyceum is volgens de Onderwijsinspectie zeer zwak. De resultaten van de opleiding in Emmeloord blijven al enkele jaren achter bij het gemiddelde van Nederland.

Sinds 2013 is de VMBO-afdeling zwak. De school zegt dat er sindsdien hard gewerkt is om de opleiding op orde te krijgen en de examencijfers op te krikken. Dat is niet helemaal gelukt. De inspectie is volgens schooldirecteur Anja Roelfs positief over de inhoud van de lessen, het schoolklimaat en de zorg voor de leerlingen. Maar de resultaten op de examens blijven achter. Ook blijven er te veel leerlingen zitten. "En als dat drie jaar achter elkaar zo is en je bent al een zwakke school, dan wordt je automatisch een zeer zwakke school", zegt Roelfs.

De inspectie wil nu dat de resultaten voor september 2017 gelijk zijn aan het landelijke niveau. De school werkt aan verbetering, zo is er extra ondersteuning en kunnen leerlingen examentraining krijgen. Directeur Roelfs is ervan overtuigd dat het gaat lukken en dat de school na september niet meer onder verscherpt toezicht staat.
 

reacties (2)

 • Nopper

   

  Maakt de schoolkeuze alleen maar makkelijker.

  reageer
 • Cock

   

  Kinderen zijn vaak vrij of hangen rond in de Lange Nering en bij voorkeur de bankjes bij de Jumbo. In de ene hand een sigaret en in de andere een blikje Bull iT.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert