InwonersPartij wil streep door gratis parkeren

LELYSTAD
Het voorstel voor gedeeltelijk gratis parkeren in het stadshart van Lelystad moet van tafel, en wordt wat de InwonersPartij betreft niet eens behandeld in de gemeenteraad. Dat zegt fractievoorzitter Luc Baaten in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken. 

Het plan om het eerste uur parkeren bij wijze van proef gratis te maken, staat dinsdagavond op de raadsagenda. De InwonersPartij stelt dat de proef een gat in de begroting slaat. Afgesproken was dat voorstellen dat niet mogen doen. Het parkeerexperiment zou de gemeente 490.000 euro kosten. De InwonersPartij is één van de vijf collegepartijen.

"Wij zeggen gewoon: college bedankt, maar dit is niet wat wij voor ogen hebben", aldus Baaten.

reacties (41)

 • Lelystedeling

   

  Misschien de waarheid eens boven tafel dat de gemeente het betaald parkeren allang heeft verkocht aan n derde partij voor veel geld dus met de rug tegen de muur staat achterbakse politiek

  reageer
 • Henk

   

  Als je het rondje boodschappen goed uitstippeld. Dan betalen de supermarkten de parkeerkosten :-)

  reageer
 • Rob

   

  Ik wil wel betalen voor een aantrekkelijke centrum. Gaat ook om het gemak. Als ik nu een postzegel wil halen moet ik kleingeld bij me hebben. Parkeerautomaat die zo complex is dat ik oudere mensen weg zie lopen. Ook de bewoners van de overvolle buurtsupers zouden dan ontlast worden. Nu toch wonderlijk dat rond t centrum honderden lege parkeerplekken zijn en dito leegstaande winkels. Dus betalen voor een rondje spookcentrum. Dan vind ik 50 cent al te veel.

  reageer
 • Barbara

   

  Valt op dat op deze maandagochtend, wanneer winkels nog gesloten zijn de parkeergarage bij Reaalhof helemaal bezet is. Drie lagen dik volledig gevuld. Als dit voor het overgrote deel auto's van ambtenaren zijn die op stadhuis werken dan is de verdeling van plaatsen ongelijk verdeeld tussen overheid en volk. Misschien was dit een uitzondering.

 • Johan

   

  Mischien moet je Parkmobile een keer proberen

 • middenscheiding

   

  De inwoners partij spoort dus niet deze is dus tegen een florerende binnenstad! Enfin heeft ook weinig zin de infra structuur na al die jaren alsnog aan te passen om de broodnodige klandizie binnen te hengelen. Elders weet men de klant wel te waarderen door als men parkeergelden heft ook iets te bieden te hebben, en dat is in Lelystad niet echt interessant, het is helemaal over een verloren race dus. Wat dat betreft had men beter het vliegveld in de binnen(stad) kunnen plannen.

  reageer
 • Cindy

   

  Misschien moeten ze in het centrum dan eerst de leegstand aanpakken en er een aantrekkelijk centrum van maken. Dan heb je recht om het "gratis" parkeren af te schaffen.. Vraag en aanbod liggen nu wel erg ver van elkaar vandaan. Voorlopig gaan wij naar Dronten voor het gezellige winkelen. Mooi centrum en gratis parkeren. Dat beetje benzinekosten nemen we voor lief.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gratis

   

  Automobilisten die perse gratis willen parkeren moeten dan maar doorgaan met het naar plaatsen buiten Lelystad te rijden. Dan parkeren ze gratis, maar zijn ze wel een veelvoud aan reiskosten/benzine en tijd kwijt.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het gaat er niet om dat je gratis kunt parkeren. Het gaat er om dat je waar voor je geld krijgt. Je gaat toch ook niet in een restaurant eten als je van te voren weet dat eten niet te pruimen is. En voor een dagje GEZELLIG winkelen willen wij best wel betalen hoor.

 • frits

   

  Ik hoef helemaal niet verder te rijden. Alles uit het stadshart is ook te krijgen aan de Tjalk, Lelycentre, Botter, Voorhof enz....

 • frits

   

  Overigens opmerkelijk dat niemand het erover heeft hoe ondemocratisch het is dat de heer Baaten het voorstel eigenlijk niet eens in de gemeenteraad wil behandelen. Een politiek discussie over zo'n belangrijk onderwerp hoort juist wel in de gemeenteraad behandeld te worden. Waar is de heer Baaten bang voor, dat hij geen goede argumenten in de discussie heeft? Of wil hij zijn falende wethouder de wind uit de zeilen houden?

  reageer
 • Barbara

   

  Ik denk het laatste, de onschendbaarheid komt anders in gevaar!

 • Ta

   

  Zelden iemand iets horen beargumenteren zoals dit raadslid met argumenten die precies het tegenovergestelde bewijzen Hij gaat bijvoorbeeld winkelen voor een beleving en zou daar parkeergeld voor overhebben maar nu die beleving in Lelystad er niet is moet je het parkeergeld niet afschaffen en zo babbelt hij maar door Ala dit het niveau van die partij is stop dan maar met de discussie dat heeft m.i geen enkele zin

  reageer
 • Jond

   

  Deze man is een schande voor Lelystad! Deze gast begrijpt er hélemaal niets van. Dit is arrogantie ten top! Hij zei vorige week: " Die paar winkeltjes in de Gordiaan? Die moeten maar zien hoe ze het gaan redden........"

  reageer
 • Nog goedkoper

   

  Beste lezers, Gratis parkeren bestaat niet maar hoe parkeer ik nu zo goedkoop mogelijk. Ik parkeer altijd in de P-garage. Waarom? Dan heb ik geen gedoe en geen lange rijen bij die verschrikkelijke kentekenparkeer automaten. Als u op zaterdag 2 uur parkeert in de P-garage betaald u € 3,= per keer. Doet u dat elke week dan betaald u per maand € 12,=. Nu koopt u een PARKEERBUNDEL bij parkeerservice voor € 11,= p/mnd. Dat is al € 1,= goedkoper. Wat nog mooier is dat u in die maand nog eens 72 uur GRATIS mag parkeren. Lijkt mij een duidelijk verhaal en een reden om morgen naar parkeerservice te gaan om een PARKEERBUNDEL te kopen. Of bent u een dief van eigen portemonnee en nee ik heb geen aandelen bij parkeerbeheer.

  reageer
 • Geen inw.partij

   

  Dit is hetzelfde rekensommetje als dat de L. Baaten in de raad voorhoudt, dus schuilnaam Nog goedkoper, kan het nog goedkoper?

 • frits

   

  Dan ben ik dus €12 per maand goedkoper uit door mijn boodschappen in de Tjalk, Voorhof e.d. te halen. Dat scheelt me dus heel veel geld, waarvoor ik extra boodschappen kan doen. Dank u voor de rekensom. U geeft precies aan wat er mis is met het betaald parkeren.

 • Hekking

   

  Betaald parkeren en een gat in de begroting. Volgens mij klopt er iets niet als dat gebeurt. Betaald parkeren moet het parkeren in overvolle wijken een halt toeroepen. Amsterdam is daar een mooi voorbeeld van. In de polder zijn de gemeentes Lelystad en Almere ooit begonnen met betaald parkeren. Waarom ? Niet om de overvolle wijken te ontlasten maar om de gemeentekas te spekken. Alleen kost het betaald parkeren de gemeentes veel geld. En daarom slaat het een gat in de begroting. Schaf het betaald parkeren af dan heb je als gemeente ook niet meer de kosten van het betaald parkeren. En dan kan iedereen gratis parkeren en loopt het centrum vanzelf weer vol met bezoekers.

  reageer
 • Bas

   

  Ik ben het hier helemaal mee eens. Helemaal AFSCHAFFEN dat betaald parkeren. Dan weet ik zeker dat het langzaam weer wat beter gaat met het aantal bezoekers. Maar maak ook vooral reclame. Gratis parkeren! ! Want bij iedereen zit het nu in het systeem dat je Lelystad moet mijden. Dat moet uit de koppies!

 • geneuzel

   

  Houdt inderdaad eens op met het gezeur over een luttele bedrag aan parkeergeld. En start dan nu gewoon met schouders er onder zetten om het StadsHart leuker te maken, opdat er meer te doen is en men er dan vanzelf langer blijft om geld uit te geven.

  reageer
 • frits

   

  Lelystad is geen stad, en kun je niet vergelijken met andere STEDEN. Lelystad is een uit zijn krachten gegroeid dorp, zonder regiofunctie, en dus met minder inwoners die op het centrum aangewezen zijn dan bijvoorbeeld Harderwijk of Enkhuizen. Twee plaatsen die ook geen betaald parkeren hebben (Enkhuizen helemaal gratis, Harderwijk eerste twee uur gratis). Lelystad is nauwelijks meer dan Dronten of Emmeloord, die ook geen betaald parkeren hebben. Lelystad is qua stedelijkheid en draagvlak voor de winkels vergelijkbaar met Den Helder, dat inmiddels ook besloten heeft het betaald parkeren stop te zetten in een poging het stadscentrum daar te redden.

 • Een andere Frits

   

  Ik heb alle commentaren gelezen en iedereen is het er geloof ik wel over eens dat wanneer je een aantrekkelijk Stadshart hebt je ook wel wil betalen. Als ik de tarieven vergelijk met andere steden dan valt dat nog wel mee. Wellicht dat de ondernemers in andere steden wel verenigd zijn in 1 ondernemersvereniging een die er ook iets van willen maken. Het heeft zich in Lelystad gezien de thema koopzondagen al bewezen dat het wel kan. Ik denk alleen dat de ondernemers zich niet willen verenigen. Mijn advies is klop niet altijd gelijk bij de gemeente aan maar steek de hand ook eens in eigen boezem en VERENIGD U ondernemers.

  reageer
 • Barbara

   

  Heer Luc Baaten, is wel een echte heer vind ik, eentje met een gezicht en een stemgeluid die aandacht opeist. De beloning is dat hij vanmiddag toch verrast moet zijn met deze hele stoet bezoekers!

  reageer
 • Wijs

   

  Gelukkig komt de gemeenteraad er nu achter dat een uur gratis parkeren meer kapot maakt dan je lief is. Want dan wil iedereen binnen een uur weer weg zijn en dus alleen een snelle boodschap doen. Iemand die echt wil winkelen maakt een luttel bedragje aan parkeergeld niets uit. En wie dat er perse niet voor over heeft verrijdt maar een veelvoud aan benzinegeld om te gaan winkelen in een andere stad. En als men helemaal doorrijdt naar Amsterdam of Utrecht dan is men daarbij ook nog een veelvoud aan parkeergeld kwijt.

  reageer
 • alles

   

  Parkeren is nooit gratis ; het is dus alleen de vraag wie je voor de kosten op laat draaien.

 • Roel

   

  Helemaal mee eens. Alleen eerste uur gratis zal inderdaad dodelijk zijn. Neem dan maat het verlies van een half mio (zoveel is dat nou ook weer niet) en kijk het een jaar aan.

 • wolverine

   

  mensen,mensen.wat een reacties allemaal.er is geld genoeg hoor,ook voor gratis parkeren.gemeenten moeten bedelen bij de postcodeloterij,daar is genoeg geld hoor in kas.en waarom er gaat jaarlijks 500 miljoen naar benanenlanden voor zogenaamde doelen daar.weg ermee geef ons,ons eigen geld terug en niet naar arme beestjes daar,eerst mensen en dan dieren .probleem opgelost en we kunnen weer gratis parkeren.hoeft niet zo moeilijk te zijn.

  reageer
 • Den

   

  uit uw reactie concluderende: meer geld naar onderwijs.

 • Inwoonster

   

  Hoge huurprijzen zijn het begin van de ellende in het centrum. Menige winkelier kan dit niet meer opbrengen. Ook daar zit een stuk eigen belang.... Betaald parkeren is er voor parkeerproblemen; die zijn er nog nooit geweest dus het is puur spekken van de gemeentekas. Die er vervolgens niets anders mee doet dan de broekzakken can eigen ambtenaren vullen. Het draait allemaal om macht! Dat ondertussen het centrum leegloopt zit men kennelijk niet mee. Het is een slaapstad dus ik zeg Welterusten ambtenaren. Tijd om het slaapzand uit de ogen te halen en eens te kijken waar het echt om gaat!!!!!

  reageer
 • Kees Heuveling van Beek10

   

  Hoe dom kan je zijn. Het centrum van Lelystad wordt steeds slechter bezocht en steeds meer leegstand dreigt. Zelfs da Albert Hein dreigt te verdwijnen. En de files bij de parkeermeters lopen maar op. Dus zo snel mogelijk naar het gratis 1 uur tarief om te zorgen dat ons atadshart blijft bestaan!

  reageer
 • Truus

   

  Ok dan...ik blijf dan het Centrum dan mijden. Ik ga echt niet betalen voor parkeren. Zoek het maar uit gemeente! Wanbeleid voor de bewoners dit. Echt dom.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik snap wel dat je op die rede het Centrum gaat mijden, maar dan heb je er ook niet dringend iets nodig, denk ik.

 • Lelystedeling

   

  De wethouder van de Inwonerspartij ( met o.a. parkeerbeleid) komt er niet uit, want hij kan dit beleid niet verdedigen, daar hij dan zijn eigen beleid als ex-ambtenaar ten stadhuize aanvalt. De Inwonerspartij komt dus niet op voor de belangen van zijn/haar inwoners maar voor EIGEN belang en falend beleid.

  reageer
 • Barbara

   

  Het heeft niet eens te maken met iemands eigenbelang in deze kwestie, (wethouder, ex- ambtenaar, of Inwonerspartij) wel met het idee te lijden aan een soort valse onschendbaarheid. Om echt onschendbaar te zijn hoef je geen Koning of Koningin te zijn maar een integer en welopgevoed mens is voldoende...

 • frits

   

  Juist. Daarom is het heel erg dom om ex-projectleiders van de gemeente (of van schoolorganisaties) tot wethouder te benoemen. Helaas grossiert Lelystad in dat soort wethouders. En als ze geen wethouder worden, dan wel directeur bij de gemeente. En dus verandert er in Lelystad beleidsmatig helemaal niets totdat die mensen eindelijk met pensioen zijn. Maar dan is het stadshart al totaal kapot. Prima hoor, ik kom er niet zo lang er betaald parkeren geldt. Genoeg winkels in de wijken, en voor leuk winkelen ga ik wel naar Enkhuizen of Harderwijk. Ik betaal liever benzinegeld dan parkeerbelasting voor een fout gemeentebestuur.

 • Lies

   

  Als je al een auto kunt betalen dan kun je toch ook een paar euro in de parkeerautomaat stoppen? wat een zinloze discussies weer. Men heeft wel geld voor de parkeermeters maar men wil het er gewoon niet aan uitgeven!

  reageer
 • Louise

   

  Deze mensen betalen hun auto niet maar rijden deze van de zaak. Die paar parkeereuro's voelen ze dan opeens wel in hun portemonnee. Kunnen ze niet declareren. Het ritje naar Dronten of Harderwijk is "gratis".

 • Milieu en welzijn

   

  Vroeger ging je op de fiets of met de benenwagen naar het winkelcentrum, tegenwoordig met de auto, je maakt de leefomgeving onleefbaar omdat je te beroerd bent om eens gewoon in de benen te komen, veel mensen zijn moddervet doordat gedrag en jagen de ziektekosten op naar ongekende hoogten maar dat wordt door dit soort van lieden aan hun laars gelapt en wentelen ze op de rest van de maatschappij die nog wel hun verstand gebruiken.

  reageer
 • Barbara

   

  Helemaal eens, maar het is ook de opgeblazen tijd=het mensbeeld van tijd, waarin mensen elkaar achter de vodden zitten om steeds sneller, maar niet perse beter, meer en meer moeten presteren in minder tijd en daar hoort dan tussen neus en lippen door ook het boodschappen doen nog bij. Het is een soort gekkenwerk als je dit gedrag van een afstandje bekijkt, wat eigenlijk niets met leven te maken heeft. Tweeverdieners b.v die zich en slag in de rondte moeten werken om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. En dat alles omdat er op de achtergrond verschillende machthebbers een oorlog zitten uit te vechten om wie het langste eind van het touw mee naar huis kan nemen. Wat dat betreft is het in politieke zin met de vooruitzichten van een verkiezing voor ons een geweldige kans ons te richten op echte, noodzakelijke veranderingen. Er blijft nauwelijks meer iets over van gevestigde partijen, die hebben echt hun tijd gehad. Ik geloof dat de meerderheid kansen ziet een echte sprong te wagen. Of je dan perse op een Wilders zou moeten stemmen? Voldoende keus je te laten informeren voer bij nieuwe partijen waar de woorden die zij gebruiken passen bij hun persoonlijke uitstaling! Het is een misverstand te denken, oh alweer een nieuw partijtje, laat maar zitten.....

 • Ilse

   

  Het succes van een goedlopend winkelcentrum is afhankelijk van veel factoren. Het parkeerbeleid is daar een van. Aangezien je toch ergens moet beginnen, dan is een goed parkeerbeleid wel het minste wat het bestuursorgaan van Lelystad op zou moeten pakken. Stop met het verschuilen achter je begroting. Leegloop, leegstand, faillisementen, onaantrekkelijk als winkelkern en daardoor ook automatisch als woonkern. Dit kost de gemeenschap van Lelystad echt veel meer. Je begroting dekkend maken met parkeergeld is absoluut niet creatief te noemen, wel heel erg kortzichtig. Iedere week rij ik langs het centrum van Lelystad en zie vele lege parkeerplaatsen.Een grote open vlakte met wat gras, bomen en een verdwaalde geparkeerde auto op een terrein waar er heel veel zouden kunnen staan. Verkoop dan een stuk van dat enorme terrein en dek daar je begrotingsgat mee. Dat is in ieder geval een eerste stap in de goede richting om de winkeliers in het gebied te hulp te schieten.

  reageer
 • Anne

   

  Dhr. Baaten denkt vanuit zijn eigen status. Wordt er aub ook aan de Lelystedelingen gedacht die geen auto hebben en voor wie het openbaar vervoer te duur en te omslachtig is? Of moet Lelystad elite stad worden? Ik roep de Lelystedelingen die het met mij eens zijn op, om bij de volgende gemeente raadsverkiezingen te gaan stemmen, jullie weten nu alvast op wie NIET

  reageer
 • PietPrecies

   

  En zo kunnen we nog jaren bakkeleien. Conclusie is wel dat niemand het met elkaar eens is. Dan kun je beter stoppen met praten, regelen, iets vinden enz. Er zijn teveel partijen die bekvechten. Zou al veel helpen als de ondernemers eens een gesloten front zouden vormen, maar die maken ook liever ruzie. Al krijg ik elke keer dat ik in het stadshart ga winkelen een tientje, dan nog hoeft het voor mij niet. Als jet stadshart wordt geculd met luxe mix van horeca, kleine winkeltjes met speciaal spul, gezellige modemerken, schoenenwinkels enz., pas dan ga ik erheen en wil ik best een paar euro betalen. Net als in Bataviastad. Luc Baaten heeft gelijk als hij zegt dat niks voor niks is. Dat begrijpt toch zelfs een Lelystads kind. En inderdaad kost verder bekvechten, zeker met de verkiezingspraatjes vermengd, alleen maar nog meer geldverspilling. Kappen met die hap.

  reageer
 • Henk Mulder

   

  Hij heeft makkelijk praten zit al op fluwelen kussen maar wat willen de ondernemers en de burgers is dat niet van belang noem je zelf geen inwoners partij als je niet weet wat bij de mensen leeft. Het is een centrum wat dood bloed en een aanblik heeft van een verloren stad maak het aantrekkelijk om weer gezellig te winkelen want dat doen we niet meer. Een gat in een begroting wat kosten de handhavers en de apparatuur die.even aangeschaft worden ga toch weg met dat stoffig idee het is een beleid voor een grote stad en dat zijn wij niet.

  reageer
 • Barbara

   

  Het leven begon in deze stad toen artikel 12 op haar nog werkzaam was. Later toen het wat beter ging en de meute aan inwoners nauwelijks was geinteresseerd in wat er in hun omgeving en stad leefde kwam men met het eerste MASTERPLAN op de proppen, waar men externe duur betaalde deskundigen had opgetrommeld die de plannen moesten uitwerken. Toen het plan gereed was keurde het college de hele boel af. Ongeveer 10 jaar later na veel gesteggel met bruggen afbraak. Bruggen die in alle opzichten voldeden aan hetgeen waarvoor ze waren gebouwd. De ontruiming van de met asbest aan elkaar geplakte woningen in de Schouw vatte aan en werd een langdurige zaak. Een nieuwe entree werd gezocht om het winkelcentrum de Gordiaan in te kunnen wandelen, want de burger moest daar haar belevenissen kunnen uitvieren. Winkeliers wilden daar graag aan meewerken. De ING stond daarbij in de weg, waarna het prachtige nog niet zo lang bestaande gebouw van de ING moest worden aangekocht door gemeente. In de dromen van de planners konden dan de juppen uit deze stad en erbuiten prettiger het winkelen gaan beleven. In diezelfde nacht vol dromen en andere heerlijkheden kreeg het Stadhuis miljoenen voor een verbouwing om diezelfde juppen als nieuwe goden in dit paleis te kunnen ontvangen. Inmiddels zijn dat de vele uitkeringsgerechtigden die daar hun voeten kunnen komen wassen. Niet wetende ook dat het ondertussen gebouwde theater, mooi ding trouwens, weliswaar met de ingang aan de verkeerde kant, dit alles was gericht op een megalomaan winkelcentrum. Ondertussen helemaal uit het oog verloren wie die inwoners nu eigenlijk waren en wat zij hier te besteden hadden. En zo, alweer drie masterplannen verder probeert men nog steeds een stad te bouwen, waarbij zij in een verleden niet door had dat daar de Batavia Outlet tussen zou komen.

 • De Vries

   

  Ik ben voor winkels langs de kustlijn! Een gezellige boulevard waar je na het shoppen even lekker op een terrasje kunt borrelen. Hoe is het mogelijk dat een stad als Lelystad met zulke prachtige natuur en kustlijn, hier nagenoeg niks mee doet. Heerlijk wandelen met de neus in de wind. Ook een leuk aansluitend strandje lijkt me geweldig. Wat ook veel mensen trekt van buitenaf. Ik zeg weg met het huidige winkelgebied. Zet er leuke woningen op en verplaats het centrum naar de kust. Garandeer de huidige ondernemers die met hart en ziel werken een mooie lokatie voor een zaak! Betaald parkeren in de stad is prima. Ben het eens met de heer Baten. Het gaat om wat je als stad te bieden hebt. Al krijg ik geld toe, ik zal niet eerder de auto pakken en de stad opzoeken. Voor de AH gordiaan al helemaal niet. Ik rijd liever om naar de Voorhof en betaal daarvoor extra diesel om prettig boodschappen te doen. Deze AH zet zich ook goed in voor de buurt. Al met al snap ik de heer Baten helemaal. Je kunt het wel proberen, maar de conclusie zal weer hetzelfde zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Die boulevard wordt nooit gezellig, ten eerst omdat het weer driekwart van het jaar niet uitnodigt daar te flaneren, altijd wind meestal zuid/west.Ten tweede er is geen achterland. Je kan geen knusse winkelstraatjes inlopen als je wilt schuilen. Je kan wel een mooi bos (Noordzoom) inlopen, maar dat doet de bezoeker van het kustgebied= v.n.l. Outletbezoeker niet, want dan moet ie een stukje lopen en hij is al zo moe van het geslenter langs de winkels daar.Het punt is ook dat er nooit een logische verbinding kan komen omdat het gescheiden verkeerssysteem daar in onopzettelijke zin negatief aan mee werkt.

 • Mars

   

  Wel ja, laten we nog meer ondernemers het centrum uit jagen. Mijn stem krijgen ze niet meer.

  reageer
 • Ron

   

  De anti inwonerspartij toch?

  reageer
 • jacob

   

  Ik zou Luc Baaten nog wel eens willen horen wanneer hij te maken had met mondige burgers die gewoon geen gebruik van een parkeergarage zouden maken wanneer zij het niet eens zouden zijn met de condities waaronder. Gelijk in vele gevallen denken de Luc Baatesjes onder ons dat de burger er voor hen is inplaats van andersom.

  reageer
 • Jan Dirks

   

  Het centrum van Lelystad komt bij mij altijd al als zeer triest over. Heb grote bewondering voor die ondernemers die proberen tegen de absurde huurprijzen in hun bedrijf rendabel te maken. Het spijt mij. Moet ik daar dan ook nog voor betalen om daar eventueel te parkeren en mijn boodschappen te doen? Ook een inwoners partij breng daar dus helaas geen verbetering of zelfs maar verandering in. Buiten het fijt dat met hun uitlatingen de wil om te veranderen maar weer eens met de voeten in het zand geblokkeerd worden. Dit geld overigens niet alleen voor de Inwoners Partij.

  reageer
 • Willen Dronten

   

  Deze partij geef liever geld aan Afrika dan aan eigen land

  reageer
 • Barbara

   

  Voor een gratis uurtje je beleving zien te bevredigen in dit Stadshart kan niet anders dan een onbevredigend vluggertje opleveren. Voor meerder uurtjes word het ook geen stralend loopje. In de wijken rondom, de nog niet verstopte slagaders die naar het stadshart leiden kan gratis terecht bij: de brillenman, de kapper, voor kleding, de echte bakker, een boekhandel een beddenzaak, fietsenmaker, sportschool, postkantoor, de patatboer, de bloemist, de drogist, de drankenwinkel, de Turk etc etc

  reageer
 • Jos '56

   

  Een postkantoor hebben we al jaren niet meer.

 • Dirk2

   

  Wat zal al het praten erover al gekost hebben? Nee, wat heeft dit college al aan schade opgeleverd? En de twee termijnen ervoor, alle overgedragen ellende van de PvdA?! Tijd voor verandering in 2018!

  reageer
 • pieter

   

  De PvdA heeft nog nooit iets anders voort gebracht dan ellende, zie ook Almere en het landelijk geneuzel, ooit deed Gerrit Zalm de uitspraak de P v d A is er niet voor de mensen maar voor de wereld, en daar had die kapitalist wel een punt.

 • Ik wil wel betalen maar de verhouding parkeergeld en aanbod van winkels is zoek. In Zwolle betaal je net iets meer aan uurtarief maar dan heb je ook een leuk centrum. Ik wil dus niet gratis parkeren, ik wil een leuk centrum.

  reageer
 • Bas

   

  Het einde van de Gordiaan en de daaraan gekoppelde nieuwe uitkeringen voor de ontslagenen is een minder groot probleem? Wat een slimme bestuurdersmensen hebben we toch weer

  reageer
 • Flevolander

   

  Als je het parkeren nou helemaal gratis maakt, dan kun je parkeebeheer opdoeken, al die betaalautomaten afschaffen en dan hou je geld over. Want het parkeren is toch nog nooit winstgevend geweest?

  reageer
 • Hendrik

   

  Helemaal mee eens. Lopen ongeveer 30 boa's rond en ook nog leidinggevend en ondersteunend personeel. Met de gemiddelde loonkosten van €60.000 per persoon levert dat een besparing op van €1.800.000. Daarbij nog niet eens meegerekend al die automaten, onderhoud aan systemen en dergelijke. Waarom kan het in Dronten en Emmeloord wel, vraag ik me dan af.

 • Slimpie

   

  Er zijn steeds mensen die denken slim te zijn, schaf het allemaal af, dan is het gratis en hou je geld over. Maar jullie vergeten steeds dat de gemeente een dikke hypotheek heeft lopen op die parkeergarages, zeker op de Waaggarage. Hoe gaan ze stoppen met die te betalen in jullie slimme afschafplan? Niet dus! Dan betalen we straks dus allemaal via de gemeentebelasting extra voor de parkeergarage, ook al ga ik altijd op de fiets. Dacht het niet. Gewoon blijven betalen en hopen dat het centrum beter wordt als de economie beter wordt. Oja, het is niet verplicht om naar de Gordiaan te gaan, dus waar maak je je druk over als je het te duur vind, dan ga je toch lekker niet!

 • Hans

   

  Wordt er eindelijk iets positief voor de burger voor gedragen, zijn het de inwoners die het niet willen. Je zal ze maar gekozen hebben.

  reageer
 • Burger uit Lelystad

   

  Omdat dhr. Baaten uit de politiek wil stappen blaast hij zijn partij op!!! Lijkt mij sportiever om gewoon op te stappen. Domme actie!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Beetje korte termijn tunnelvisie. Het onderwerp parkeren staat niet op zich. Het is onlosmakelijk verbonden aan de Gordiaan waar meer en meer panden leeg staan. Men zou zich moeten afvragen wat uiteindelijk de duurste oplossing is.

  reageer
 • Den

   

  Dat denk ik niet. De leegstand heeft veel meer met andere zaken te maken zoals imago, soort winkels, de komst van internet, maar ook de de sociaal economische toestand van veel Lelystedelingen. Linksom of rechtsom zal het onderhoud en gebruik van de openbare ruimte zoals parkeerruimte betaald moeten worden. Dan dus via andere gemeentelijke belastingen. Iemand die zegt te gaan winkelen in de Gordiaan zal ook best wel een paar centen over hebben om de auto te stallen.

 • J.kist

   

  Gelukkig zijn we niet afhankelijk van de gordiaan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert