Auto's van de weg door gladheid

ALMERE
Door de sneeuw zaterdagavond en -nacht zijn verschillende auto's in Almere van de weg geraakt. Dat meldt de politie. Op de afrit van de A6 ter hoogte van de Havendreef vloog een auto uit de bocht. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto is later door een bergingsbedrijf weggehaald. De afrit werd tijdelijk afgezet.

Iets later gleed een auto in Almere Poort het water in. Dat was ter hoogte van de Noorwegenkade en de IJslandstraat. De wagen kwam op de kop in het water terecht. De bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij raakte niet gewond.

Verder hebben zich nog kleine aanrijdingen voorgedaan met alleen blikschade. De politie spreekt van een drukke avonddienst.

reacties (8)

 • Leny

   

  Gewoon normaal rijden. Aan de snelheid houden. Geen bumper kleven. Je weet dat het spekglad is. Als je dan toch 100/130 wil rijden. Mag je van mij van de weg af. Je brengt anderen in gevaar.

  reageer
 • oudvisser

   

  rare reacties van sommige hier brede banden bekeuren stuurlui ben blij dat jullie hele goede bestuurders zijn en de juiste regels kennen van de wegen. verkeer. wet . raar volk

  reageer
 • Harls

   

  Waar staan de beste stuurlui ook al weer. En we zijn allemaal jong geweest.

  reageer
 • Ed

   

  In dit geval stond de minder goede stuurman zeer zeker niet aan wal. Helemaal mee eens!

 • Gladheid

   

  Treurig deze reacties. Locatie opgezocht? Betreft een bouwweg, als daar niet gestrooid is kan dit al met 10km/h gebeurd zijn. Waarvoor moet men dan bekeuren? Te zacht rijden!? Tussen het water en de weg zit 10cm zonder stoeprand of hekwerk.

  reageer
 • Vw polo dikke sloffen

   

  2 polos in de problemen!! Komt dat door het wollig stuurgevoel van vw of is dat gewoon overdadig het gevoel hebben van:" mij overkomt dit niet" Een kleine auto is de polo echt niet meer. Dit is gewoon de grote van een golf 2 of 3.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Klein autotje, brede banden, en zomerbandjes, stoer met effectieve gevolgen, daar kan je bij je vrienden mee thuiskomen.

  reageer
 • Deewee

   

  Ik reed gisteren ook naar huis van Amsterdam naar Almere. Op een spekgladde besneeuwde snelweg met 60 km per uur. Ik werd herhaaldelijk ingehaald door automobilisten die in mijn ogen veel te hard reden. Waarom verbaast het me dan niks dat mensen van de weg af raken. Het hoeft noet eens je eigen schuld te zijn. Ik had verwacht dat de snelheidsborden boven de snelweg zouden knipperen met 50 km. Maar rijkswaterstaat vond dat schijnbaar niet nodig.

  reageer
 • Rob

   

  Veel mensen hebben schijnbaar een bord voor de kop, welke snelheid ook wordt aangegeven ze lappen het gewoon aan hun laats, ze denken het beter te weten en zijn iedere situatie machtig maar niet heus.

 • Wiebe

   

  Op de foto zie ik een betrekkelijk klein autootje met brede banden. Er zouden richtlijnen moeten komen over de maximale breedte van de banden ten opzichte van het gewicht van een auto. De druk per cm2 zou een bepaalde verplichte waarde moeten hebben omdat de grip afneemt bij een te laag coëfficient. Dit kan slippen voorkomen bij gladheid door ijzel en aquaplaining door nat wegdek.

  reageer
 • Dick

   

  Gosh, laat ik nou geleerd hebben dat de wrijvingskracht wordt bepaald door de formule Fw=Fn*µ (mu). En daar zie ik in de verste verte de variabele "oppervlakte" niet opduiken. Nee, dit had voorkomen kunnen worden door minimaal winterbanden onder de auto te monteren. En dan ook nog eens het rijgedrag aanpassen aan de geldende omstandigheden.

 • Jan

   

  Goed idee Wiebe, nog een regeltje erbij zodat de politie er flink kan op bekeuren en waar je nooit bezwaar tegen kan aanteken aangezien je 6 jaar wiskunde gehad moet hebben om te bereken of je goed zit, echt top idee!

 • De ingenieur

   

  Ach professor dynamica. Bredere banden hebben ook meer profiel tegen zijdelings glijden. De druk mag wel minder zijn maar het oppervlak is groter.

 • Als je dan ook goed naar de foto kijkt zie je dat de banden binnen het de spartborden vallen, dus wie zegt dat de banden te breed zijn? En je weet niet eens welk merk auto het is wa t 1/3 zit onder water.

 • De kaat

   

  Er zou gewoon keihard bekeurd moeten worden met dit weer. Niet normaal hoeveel vooral jonge bestuurders zichzelf en hun voertuig totaal overschatten met dit weer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert