Lange file op A6 in ochtendspits

FLEVOLAND
Op de A6 heeft maandagmorgen een lange file gestaan tussen Lelystad en Almere Buiten-Oost.

De vertraging bedroeg rond 08:00 uur bijna een uur. Daarna nam de vertraging af. 

De file ontstond door een ongeluk. 

reacties (13)

 • Dick

   

  Tuurlijk want het is de snelheid die de oorzaak van de ongevallen is toch? Een TC maakt het gedrag alleen maar erger. Zie het regelmatig op de A4, 90 op de meest linker strook want we willen geen bekeuring. Maar niet doorhebben dat ze twee a 3 rijstroken op kunnen schuiven omdat daar niemand rijdt. Of in elk geval net zo snel als de linksplakkert. Die snelheidsbeperking veroorzaakt juist dit gedrag. Als je dan wel 100 wilt rijden (omdat dat gewoon mag) moet je er wel rechts voorbij want natuurlijk ook spiegelen is er niet bij. Nee, er moet weer een Landelijke Eenheid op de snelwegen gaan opereren en dan vooral op dit soort misdragingen handhaven. Hinder veroorzaken is namelijk een Artikel 5 overtreding. Je weet wel, het zgn kapstokartikel. Gevolg? Invordering rijbewijs en verder lopen.

  reageer
 • August

   

  Volgens mij stopt de verbouwing bij Almere buiten oost en word het vanuit Almere gezien weer 2X2 rijstroken naar Lelystad. De 4X2 rijstroken komen rond Almere te liggen.

  reageer
 • Asfaltrocker

   

  Momenteel is men druk bezig met de voorbereidingen om de A6 om te bouwen naar 4x2 rijstroken tussen de A27 en Lelystad-noord. Nog even doorbijten..........

  reageer
 • nico k

   

  er ook `n inhaalverbod voor vrachtwagens vanaf 6 uur `s morgens tot 7 uur `s avonds alleen niet iedere vrachtwagen chauffeur houd zich daar aan. vooral `s middags richting Lelystad kan je dat merken als je vol op de rem moet bij het tankstation (130 km ) daar word vaak ingehaald maar er is ook nooit controle daar op

  reageer
 • Jio

   

  Het was weer een kop staart botsing. Afstand houden blijft moeilijk voor sommige weggebruikers. De mannen die bij de aanrijding naast hun auto/busje stonden hadden de grootste lol onder elkaar. Vreemd gedrag als je een ongeluk veroorzaakt en de overig file rijders in hun auto zitten te balen. Gelukkig waren er geen gewonden!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kassa

   

  Trajectcontrole invoeren.

  reageer
 • Gert

   

  Lelystedelingen zullen steeds vaker de auto pakken in plaats van de trein. Vanuit Lelystad rijden immers sinds 10 december alleen nog maar overvolle treinen met overstap in de volgende overvolle trein op station Almere. Dringen met hoge stressfactor. Het is er niet beter op geworden voor de hoofdstad van Flevoland.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, helemaal geen goed idee. Spitsstroken dragen nauwelijks bij aan het verminderen van de verkeersdrukte. Vooral omdat 3/4 van slapend Nederland niet op die spitsstrook durft te komen. A6 van Lelystad-noord tot aan Muiderberg had 2x3 moeten zijn. Daarnaast 2 parallel banen beginnend bij Almere Buiten Oost en eindigend voorbij poort. Dat had de oplossing moeten zijn.

  reageer
 • Filerijder

   

  Goed idee

  reageer
 • man

   

  Het zijn de automobilisten die op de wegen rijden welke de ongelukken veroorzaken. Niet de wegen zelf

  reageer
 • Merhai

   

  Die a6 loopt al vol om 5.30u en iedereen maar inhalen links en rechts. Waarom geen permanent inhaalverbod voor vrachtwagens en de vluchtstrook omvormen tot spitsstrook ala A2 bij de Belgische grens.?

  reageer
 • Walter w

   

  Haha leve de wegen in Flevoland, laten we het mobiliteitsfonds vooral aanwenden om de trein te laten rijden! Hahah wat een land!

  reageer
 • Qwerty

   

  Goed verhaal. Lekker kort.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert