Aanvullend PBC-rapport over Alex L.

LELYSTAD
Onderzoekers van het Pieter Baan Centrum stellen een aanvullend rapport op over Alex L. uit Lelystad. Dat meldt het gerechtshof van Leeuwarden na een regiezitting.

Alex L. ging in hoger beroep tegen de 30 jaar cel die hij kreeg voor het doden van zijn vriendin en stiefdochter in de Kinselmeerstraat in Lelystad. De lichamen van de twee vrouwen werden in december 2015 in de kruipruimte van hun woning gevonden.  Alex L. heeft bekend dat hij eerst zijn partner heeft gewurgd en daarna zijn stiefdochter heeft verkracht en gewurgd.

Hij ging in hoger beroep tegen zijn straf, omdat hij deze te hoog vond. Bij het gerechtshof in Leeuwarden dient de zaak daarom opnieuw. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog onduidelijk. Eerst moet het aanvullende rapport bij het Pieter Baan Centrum zijn afgerond.

reacties (12)

 • Jonathan

   

  Hoi... Ik lees hier veel verontwaardiging over de strafmaat. Dat is enerzijds wel begrijpelijk maar anderzijds lijkt niemand rekening te houden met zijn toestand. Hij gaat naar het Pieter Baan Centrum. Niet omdat hij dat zo graag wilt, maar omdat de rechtbank dat wil. De rechtbank vraagt daar om zodat ze een duidelijk beeld krijgen van zijn psychiatrische problemen. Jullie praten mooi over ontoerekeningsvatbaarheid... Maar jullie hebben geen idee wat dat inhoud. Vraag het eens aan een tbs'er /ex-tbs'er..... Vraag het eens aan mij. Tbs is geen pretje. Tbs duurt lang. In geval van Alex verwacht ik een verkapte levenslang. Tbs is geen hotel. Tbs is HEL op aarde.

  reageer
 • Lucy

   

  TBS is ook niet bedoeld om prettig te zijn. Over het algemeen krijg je niet zomaar TBS en de reden waarvoor is over het algemeen ook niet prettig. TBS duurt lang, zegt u, dat is toch alleen maar prima? Helemaal in dit geval. De vrienden, familie en kennissen van deze vrouw en haar dochter hebben ook levenslang, dus ik zie het probleem niet....

 • Tuuk

   

  Ik ga helemaal geen rekening houden met zijn toestand en ik hoop dat de rechter dit ook niet doet! Deze man heeft het leven van familie en vrienden kapot gemaakt. En het leven van ongeveer 1000 tieners overhoop gegooid en dan durf jij hier te vragen of wij rekening kunnen houden met zijn toestand!! Dan heb je wel lef hoor. Maar zeker geen respect voor Fleur en haar moeder en nabestaanden. Van mij mag hij nog langer naar een TBS kliniek de familie en vrienden hebben ook levenslang dus hij ook PUNT!!!!!

 • Adriana

   

  En daar wordt weer veel te veel geld aan uirgegeven.opsluiten in een luik onder de gevangenis en nooit meer naar omkijken.

  reageer
 • Sylvia

   

  Voorgoed opbergen die mafklapper!!

  reageer
 • Mireille

   

  Het is afschuwelijk dat hij hoopt een lagere straf te krijgen omdat hij dertig jaar te lang vindt, dood zijn is pas lang. Fleur was een meisje van 15 een kind, geen vrouw, aan het begin van haar leven, manon een vrouw die ook haar leven is ontnomen door Alex. Veel volwassenen en kinderen zijn getraumatiseerd voor de rest van hun leven door zijn verschrikkelijke daden. ..hij had van mij twee maal levenslang gekregen. Ik hoop dat de rechtbank wijsheid betracht in deze zaak en hem dertig jaar geeft of meer. Hij is absoluut niet gek en kan zeker verantwoordelijk gehouden worden voor zijn daden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Hij is absoluut niet gek en kan zeker verantwoordelijk gehouden worden voor zijn daden." - tja, van achter je toetsenbord is het makkelijker oordelen dan in het PBC natuurlijk.

 • Henk

   

  Wat zou je zeggen van twee keer dertig jaar

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Triest dat dit mogelijk is in dit land. Doorgeschoten rechtstaat. Opsluiten die gast en sleutel weggooien. De familie heeft levenslang. Hij heeft al zijn rechten verspeeld

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toch treurig weer al die mensen die hun persoonlijke behoefte aan vergelding boven de principes van de rechtsstaat willen stellen.

  reageer
 • JoJo

   

  Hij vond zelf de straf te laag?PPffff,kansloos.Voor mij mag hij levenslang krijgen voor het beroven van 2 mensen levens.En dan weer opnieuw een rechtszaak.En dat kost weer geld

  reageer
 • man

   

  En wie betaald dit onderzoek?

  reageer
 • Anoniem

   

  Jemig .. hij heeft bekent op moord 2x verkrachtig. En dan krijgt ie het nog voor mekaar om nog maals te onderzocht worden. Dan gooien op ontoerekeningsvatbaar zeker.... idioot Minimaal 100 jaar ... Waar haal je het lef vandaag dat 30 te hoog is

  reageer
 • reageerder

   

  Hij is niet veroordeels voor 2 maal moord. Hij is veroordeeld voor 1 maal moord en 1 maal doodslag.

 • flevolandse

   

  Hoezo straf te hoog, hij heeft wel 2 mensen om het leven gebracht, de straf moest nog hoger uitvallen voor zo'n crimineel

  reageer
 • Lies

   

  Hij vond het een te hoge straf??? nóg véél te laag zal je bedoelen!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert