Conceptstore Hard Bitten and the Others sluit de deuren

ALMERE
Conceptstore Hard Bitten and the Others in het Stadshart van Almere stopt ermee. Drie jaar na de opening van de skateshop, bar en culturele ontmoetingsplek, sluiten de initiatiefnemers de deuren. Het bedrijf heeft te weinig inkomsten.

Volgens de initiatiefnemers is hun businessplan goed, maar is het voor klanten een drempel om de roltrap naar beneden te nemen. De winkel bevindt zich namelijk onder de grond. De conceptstore werd drie jaar geleden opgezet met een crowdfundactie. 125 investeerders waren goed voor in totaal 23.000 euro. Zij zijn op de hoogte gebracht van de huidige financiële situatie.

De winkel sluit 5 maart de deuren, maar de bar en ontmoetingsplek in het pand blijft tot eind mei geopend voor het publiek. Voor de komende maanden worden nog festivalletjes, concerten en evenementen georganiseerd. De oprichters zijn met verschillende partijen in gesprek om die activiteiten op de huidige locatie veilig te stellen en mogelijk zelfs uit te breiden. In de komende weken moet duidelijk worden of en op welke wijze Hard Bitten and the Others door kan gaan.

reacties (5)

 • Karel de Bruijn

   

  Zal een combinatie van factoren zijn geweest. Ik vond (vind) het een erg leuke winkel waar ik altijd wel even binnenliep als ik in Almere was, maar vaak met 2ehands dingen (LP's, interieurdingen) aan de prijzige kant. Dan denk je toch ook al snel 'dat haal ik wel ergens anders', terwijl je hen gelijktijdig de omzet wel gunt. Zal ongetwijfeld ook de huur zijn geweest die prijzen opdrijft, maar ja, daar zou een businessplan op aan moeten sluiten. Wellicht was het concept ook iets te hip voor Almere? De doelgroep is er, maar is wellicht niet groot genoeg om zo'n grote oppervlakte te rechtvaardigen. Hoe dan ook, jammer, het was een winkel als deze die het dertien in een dozijn aanbod in Almere doorbrak.

  reageer
 • M Janssen

   

  Die hoogte van de huur weet je van te voren, dus daar zal het wel niet aan liggen. De inkomsten wat te rooskleurig bedacht... dat dan weer wel.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  De winter is bijna over, heeft iemand een grote tuin?

  reageer
 • henk02

   

  zonde van het mooie concept en de bevlogen medewerkers. Jammer dat ze geen andere locatie krijgen....

  reageer
 • Ed

   

  Jammer, een divers aanbod maakt de stad levendig. Heeft het misschien ook met de hoogte van de huur te maken? Of is de doelgroep te klein in Almere?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert