Vriendenteam komt geroyeerde Brabantse voetballertjes te hulp

DRONTEN • Wo 15 februari 2017 | 21:47 • Woensdag 15 februari 2017 | 21:47
Een stel oud-voetballers van ASV Dronten 9 springt in de bres voor vier geroyeerde Brabantse voetballertjes. Dat meldt Omroep Brabant.

De jongetjes, die inmiddels bekend staan als 'De Vier van Bladel', werden onlangs door hun club Bladella geroyeerd omdat ze niet genoeg lootjes hadden verkocht. De jeugdspelers moesten van Bladella vijfentwintig loten verkopen, maar raakten er uiteindelijk maar tien kwijt. Daarom moesten ze ter compensatie vijftien euro betalen. Toen ze dat niet deden, werden ze geroyeerd.

De voormalig ASV Dronten-spelers hebben het bestuur van Bladella per brief gevraagd of zij alsnog de onverkochte loten van jongetjes mogen overnemen. Voorwaarde is wel dat de club de jongens weer laat voetballen.

Secretaris Jac van der Aa noemt het sympathiek, maar het is volgens hem geen oplossing. ,,Het is leuk voor de korte termijn, maar lost het probleem niet op. Wij willen dat onze leden iets bijdragen aan de vereniging."

De KNVB heeft het royement van de jeugdspelers overigens woensdag afgekeurd, maar de Brabantse club blijft voorlopig achter zijn besluit staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Heiden

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Ik weet niet in welke kerk jij preekt, maar ik denk niet dat het er druk is......

  reageer
 • Eefje

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Voor heel veel gezinnen in Nederland is € 25,- heel veel geld. Dit is bedacht om de contributie te verlagen, die juist voor die gezinnen al nauwelijks op te hoesten is. Het is in principe dus al geen verlaging, het moet alleen anders betaald worden. Als je in je netwerk niemand vindt die lootjes willen kopen, kun je het afkopen, maar dat geld moet je maar hebben. Dus hoezo verlaging? Mooie, symolische oplossing van deze mannen, maar aangezien de club de regels weigert te veranderen, hou je dit soort onzin.

  reageer
 • training

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Vermoedelijk is het netwerk van deze voetballertjes niet al te stabiel en hebben deze in hun sociale omgeving niet een groot knuffelgehalte, is weer anders als lui zijn. Als je dan de landelijke media opzoekt en woorden gebruikt als voetballertjes dan wordt het knuffelgehalte kunstmatig massaal opgepoetst/gedeeld, zie ze al voor mij gebogen kopjes dikke traan op de wang. Geef toe dat het merkwaardige regels zijn maar wat is nou 25 Euro extra om je kids van de straat te kunnen halen? Tenzij er Engelse toestanden plaats vinden op deze vereniging, dan is het anders.

  reageer
 • De dominee

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Farizeeërs, voor een paar tientjes wil iedereen de toffe oom zijn. Ik zou benieuwd zijn of ze zouden helpen wanneer het clubhuis afgebrand zou zijn en vervangen moest worden.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Waar bemoeit iedereen zich mee? Laat de ouders gewoon het lidmaatschapsgeld betalen of doen wat er vooraf afgesproken is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Als werkelijk blijkt dat men 25,-- korting krijgt maar dan 25 loten moet verkopen staat de vereniging in haar recht. Het is dan eenvoudig weg niet voldoen aan contributieverplichtingen, maar men had er beter aan kunnen doen door inderdaad een wedstrijd te houden wie de meeste verkoopt.

  reageer
 • Ed Molenaar

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Willen ze daar nog wel voetballen? Dronten is misschien wat ver, maar die club daar wil men denk ik liever mijden.

  reageer
 • Herman

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Prima actie van Bladella! Anders was de contributie €25 duurder geweest en hadden de ouders het ook moeten betalen, nu worden de jeugdleden aangespoord om actief in actie te komen voor hun club. Zouden we bij FB ook moeten doen.

  reageer
 • Flevo

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Het verhaal is inderdaad anders dan ik in eerste instantie las. Als je kunt kiezen, loten verkopen of wat meer contributie betalen, kun je niet besluiten beiden niet te doen. Dat niet iedereen lopen kan en wil verkopen snap ik, ik heb ook een hekel aan dat geleur (ik vind het dus niet per definitie lui als je geen loten verkoopt) , maar dat ouders dan ook de extra contributie niet willen betalen snap ik niet.

  reageer
 • Rick Swifterbant

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Belachelijk dat dit met de jeugdsport word gedaan. Maak er dan een competitie van wie het meest verkoopt een presentje krijgt, maar ga geen kinderen verbannen van hun sportactiviteiten en ouders laten bijleggen. Wees blij dat er nog kinderen willen sporten, niet zozeer om fysieke voordelen maar zeker de sociale voordelen.

  reageer
 • Hallo

    Wo 15 februari 2017 Woensdag 15 februari 2017

  Het echte verhaal is net iets anders. Ieder jeugdlid moet per jaar minimaal 25 loten verkopen. Daarbij krijgt men 25 euro korting op de contributie. 243 leden hebben dit gedaan. 4 wat luier aangelegde kinderen niet. Aan de ouders is gevraagd om de contributie aan te vullen. Wel net zo eerlijk voor de wel actieve leden.

  reageer
 • Stef vd Heuvel

    Wo 15 februari 2017 Woensdag 15 februari 2017

  Prachtige actie van het ooit 'roemruchte' 9e. Hoop van harte dat de club uit Bladel reageert op de enig mogelijke manier: aanbod accepteren. Klasse, mannen uit Dronten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert