Verdubbeling aantal parkeerplaatsen Schokland

SCHOKLAND
Het aantal parkeerplaatsen bij het Schokkerbos bij Schokland wordt deze zomer verdubbeld. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder. Het aantal neemt toe van 40 naar 80 plekken. Daarmee gaat volgens de gemeente een lang gekoesterde wens in vervulling. 

Tijdens evenementen zijn er vaak te weinig plekken waardoor mensen in de berm parkeren. De provincie moet nu de naastgelegen parallelweg van de Schokkerringweg tussen Ens en Nagele aanpakken. Daardoor is het mogelijk om voor relatief weinig geld extra parkeerplaatsen te realiseren. Die komen te liggen vlakbij Schokland, aan de overkant van de weg. 

De situatie bij de parkeerplaatsen wordt ook veiliger gemaakt voor fietsers. 

reacties (4)

 • Lolie

   

  Het word dan ook hoogtijd dat de orchideeënhoeve bij luttelgeest meer parkeerplaatsen gaat maken, hier is het ook wachten op de eerste ongelukken. De orchideeënhoeve heeft wel het pand uitgebreid langs de weg maar ze hadden beter de parkeer plaatsen op die plaats kunnen uitbreiden.

  reageer
 • Cock

   

  Betaald parkeren mag ik hopen want nu is het vaak een carpool plaats

  reageer
 • Pieter

   

  Parkeerplaatsen, prachtig. Maar nog veel mooier nieuws: de aanpak van het fietspad cq parallelweg! Dit was zo ongeveer het meest gammele fietspad in Flevoland. En dat terwijl het de toegang vormt vanaf Ens en vanaf Nagele tot het werelderfgoed. Goed dat het wordt aangepakt!

  reageer
 • William

   

  Hè hè, na jaren te hebben gestreden voor uitbreiding parkeerplaatsen gaat er nu iets gebeuren, gelukkig. Nou nog meer betere accomodatie op de Noordpunt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert