Drie vernieuwende bedrijven krijgen 10.000 euro

FLEVOLAND
Drie Flevolandse ondernemingen krijgen 10.000 euro om een vernieuwend idee of plan verder te ontwikkelen. Ze krijgen het geld van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL).

Het Urker bedrijf Holland Diamond Fish BV krijgt geld voor het ontwikkelen van een natuurlijke vissaus die wordt gemaakt van visresten en zeezout. Volgens de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland is zowel de gebruikte grondstof als de manier van produceren vernieuwend. De saus wordt nog vooral geleverd aan Azië, maar kan ook in de rest van de wereld dienen als vervanger van saus met zout en kunstmatige smaakversterkers.

Het Lelystadse bedrijf SiteRadar krijgt 10.000 euro voor de ontwikkeling van een innovatief beveiligingssysteem voor bijvoorbeeld bouwplaatsen. Het systeem kan 360 graden om zich heen kijken en heeft een cameravolgsysteem waarmee onbevoegden tot op grote afstand scherp in beeld kunnen worden gebracht. Het systeem alarmeert zelf de alarmcentrale en geeft ook coördinaten door.

De derde bijdrage van 10.000 euro gaat naar De Lelystadse Boer. Deze stichting van zestig boeren wil na de uitbreiding van Lelystad Airport lokaal geproduceerd voedsel gaan leveren aan het vliegveld en het omliggende bedrijventerrein. Het gaat daarbij om uien, wortels, peen en kool maar ook om melk, kaas, vlees en fruit. De deelnemende boeren hebben hun huidige bedrijf rondom de luchthaven. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert