Actie tegen 'wanbestuur' dierenasiel

ALMERE
Martijn Griffioen die voorheen werkzaam was voor het dierenasiel in Almere, is een actie gestart om het bestuur af te laten treden. Dat zou volgens hem wanprestaties hebben geleverd. 

Griffioen verwijt het driekoppige bestuur de zorgelijke financiële toestand waarin het asiel verkeert. Via een internetsite en een Facebookpagina probeert hij zoveel mogelijk leden op de been te krijgen om invloed uit te kunnen oefenen tijdens de eerstvolgende ledenvergadering. 

Volgens Griffioen zou het bestuur ook schimmig doen over financiële banden tussen het asiel en drie dierenartspraktijken die in eigendom zijn bij de voormalig directeur van het asiel. 

Het bestuur reageert voorlopig niet op de beschuldigingen. Een woordvoerder zegt namens het bestuur naar de kwestie te kijken en volgende week met een reactie te komen.

reacties (4)

 • Clarissa Griffioen

   

  veel succes Martijn. Het zal niet eenvoudig zijn maar hou vast aan je idealen !

  reageer
 • Martijn Griffioen

   

  Goed dat Omroep Flevoland dit meldt. Kleine correctie, ik ben nooit in dienst van het dierenasiel geweest maar werkte - achter de schermen - in opdracht als fondsenwerver, woordvoerder en redacteur van de nieuwsbrief van het dierenasiel en van de website. Ik maak me erg bezorgd over de toekomst van dierenasiel Almere door het onbegrijpelijke financiele beleid van het bestuur, waardoor financiele experts nu schrijven dat het dierenasiel 'technisch failliet' is. Dit op basis van het financiele jaarverslag 2015. Wie het verkorte jaarverslag van het dierenasiel op de website van dierenasiel Almere leest, stuit op onbegrijpelijk hoge kostenposten en verhogingen die er in 2014 niet waren. Welke mogelijkheden leden hebben om het bestuur tot openheid te bewegen leest u op www.bezorgd-om-dierenasielalmere.

  reageer
 • Anomiem

   

  Tegenwoordig zijn de asielen niet meer wat ze geweest zijn. T bestuur is vrijwel op de plekken waar ik geweest ben net zo krom als wat ik in dit artikel lees. Zonde , heel erg zonde.

  reageer
 • guderian

   

  Om welke dierenartspraktijken gaat het hier?

  reageer
 • Dirk

   

  pcs dierenartsen zit bij het dierenasiel in de vaart en in huizen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert