Storm raast over Flevoland

FLEVOLAND
De februaristorm die donderdag over Nederland raasde heeft in Flevoland niet voor grote problemen gezorgd. Wel zijn wegen afgesloten geweest vanwege geschaarde vrachtwagens en moest de brandweer uitrukken vanwege stormschade of om bomen van de weg te halen. Hier een overzicht: 

Dijk Lelystad - Enkhuizen afgesloten
De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen blijft nog tot minstens middernacht dicht. De geschaarde vrachtwagen die donderdag rond 15:00 uur de weg versperde, is inmiddels opgeruimd. Toch blijft de dijk de komende uren afgesloten omdat de harde wind ervoor zorgt dat er plastic en ander afval op de dijk waait. Dit kan voor gevaarlijke situaties voor weggebruikers zorgen.  

Stormschade bij gebouwen op verschillende plekken in de provincie
De brandweer is op verschillende plekken in de provincie uitgerukt. Zo is er een steiger achter een woning aan de Blaasbalg in Dronten weggehaald omdat deze dreigde om te vallen.

Aan de Korte Promenade in Almere Stad zijn een metalen strip en pleisterwerk van de gevel boven de Pearl naar beneden gewaaid. De straat was tijdelijk afgezet zodat de politie alles kon opruimen.

Platen die lagen op het oude gerechtsgebouw aan de Maerlant in Lelystad zijn weggehaald door de brandweer. Dit om te voorkomen dat ze door de wind weg zouden waaien wat gevolgen zou kunnen hebben voor het nabijgelegen Lelycentre.  ​

Sommige windmolens stilgezet
Op verschillende plekken in de provincie zijn de windmolens stilgezet. Dit wordt gedaan om de wieken te beschermen. Wanneer de windkracht afneemt, gaan de molens automatisch weer draaien.

Elburgerweg tijdelijk dicht
De Elburgerweg (de N309) tussen Dronten en Elburg was tijdelijk afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen. Inmiddels is de weg weer open.

Boom omgewaaid
Een boom waaide om en kwam op de Ettenlandseweg in Marknesse terecht. De weg werd tijdelijk afgesloten waarna de brandweer de weg weer begaanbaar kon maken. 

Stukken boom op A6 
Stukken van een boom zijn op de A6 bij Bant gewaaid waardoor er een file in de richting van Joure ontstond. 

Boom valt op geparkeerde auto
Aan de Peel in Dronten is een boom op een geparkeerde auto gevallen. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer heeft de boom verwijderd.

Bruggen en vaarwegen
De Zuidersluis in Almere is gestremd voor al het scheepvaartverkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat. Ook melden zij dat de Ramspolbrug en de Roggebotbrug niet worden bediend. Hierdoor is er een hoogtebeperking voor het scheepvaartverkeer. 

Trainingen Buitenboys afgelast
Alle trainingen van S.C. Buitenboys zijn donderdag afgelast. Dat laat de voetbalclub via hun site weten.

Recyclingperron Almere Poort dicht
De gemeente Almere liet weten dat het Recyclingperron in Almere donderdagmiddag dicht was.
reacties (11)

 • Rita

   

  Slechte berichtgeving over de windmolens. Die dingen zijn niet handmatig stilgezet maar schakelen altijd al automatisch af bij windvlagen boven een bepaalde sterkte.

  reageer
 • Henk

   

  Gaat de vrachtwagenchauffeur die alle adviezen in de wind sloeg nu ook de economische schade betalen? Zal wel niet, de man zal alleen stoere verhalen vertellen thuis

  reageer
 • MKM

   

  Welke economische schade? Van die automobilist die ook was geadviseerd niet de weg op te gaan en moest omrijden?

 • 13xx

   

  Ivm de zware storm wordt zwevende kiezers geadviseerd om binnen te blijven

  reageer
 • Marina

   

  Heerlijk, altijd en overal humor!

 • Ab

   

  Vind de storm reuze meevallen.

  reageer
 • Yvonne

   

  Die vrachtwagenchauffeurs weten toch ook dat er storm op komst is/was?? Waarom gaan ze dan toch rijde ? Snap er echt niks van, door het hele land is het problematisch met die vrachtwagens!

  reageer
 • Jan

   

  De meeste foto's die ik gezien heb waren van lichte Oost-Europese vrachtwagens, die zullen de waarschuwingen wel niet begrepen hebben. Op het werk vanmorgen vroeg een NL chauffeur gehad die een het zo kon plannen dat hij maar 1 ritje hoefde te doen en voor middag thuis was, maar ja, de meeste bedrijven draaien gewoon de hele dag door, de goederen moeten toch vervoerd worden en zolang ze genoeg gewicht geladen hebben gaat het prima, maar als ze ergens leeg heen moeten of vandaan moeten komen wordt het uitkijken. En bij heel veel gewone Nederlandse vervoerders/verladers is het zo strak gepland dat de truck niet even een halve dag stil kan blijven staan...

 • laat alle reacties zien
 • Malle Pietje

   

  De wind laat de kabels van de masten van zeilboten fluiten op bedrijventerrein Noordersluis in Lelystad. En het is goed hard.

  reageer
 • Parkwijker

   

  Ook bij Sporting Almere zijn de trainingen afgelast, zo laat de cmub weten via website en sociale media.

  reageer
 • Op z'n kant

   

  Lelystad uit is ook een vrachtwagen geschaard. Aanhanger ligt op z'n kant op de weg. Richting Harderwijk

  reageer
 • Uk

   

  Eindelijk wind even de wieken van grote windmolens draaien amper. Raar

  reageer
 • George

   

  De wieken gaan nooit sneller draaien bij meer wind, de magneten van de spoelen, waarin stroom wordt opgewekt gaan dichter bij de as zitten hoe sneller de as gaat draaien. Daardoor wordt er ook meer stroom opgewekt vanwege het elektrisch veld wat groter is.

 • hartje

   

  met te hard wind ,slaan ze op tilt en door de remmen heen .de gevolgen zijn dan niet te overzien

 • storm in een glas water...er wordt weer goed overdreven ...

  reageer
 • Dnonten

   

  Beste bij. Dat denk ik niet. Op verschillende plaatsen al vrachtwagen geschaard. Verder in dronten aan de peel een boom op een auto gevallen. Op meerdere plekken in Flevoland stormschade. Ik hoop voor je dat jij geen schade krijgt. Het heeft een impact voor iedereen

 • Flevo

   

  Daarom zijn er ook geschaarde vrachtwagens ..... overdreven reactie van zo'n vrachtwagen .

 • Dronten

   

  Heerlijk weer om uit te waaien. Jammer dat mensen waarschuwing niet serieus nemen. Op de n50 een aanhanger op de kop in de berm

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert