Provincie heeft spijt van beperkte regiotaxi tijdens kerst

FLEVOLAND
Wie tijdens de komende kerstdagen in Flevoland met de regiotaxi wil reizen, kan die gewoon weer kort van tevoren bestellen. Dat schrijft de provincie in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren. 

De partij vroeg vorige maand om opheldering over de beperktere dienstverlening van de regiotaxi tijdens de kerst. In plaats van een half uur van tevoren, moesten gebruikers hun rit toen een week van tevoren reserveren. Volgens de Partij voor de Dieren wisten veel klanten dat niet en zaten zij dus plotseling zonder vervoer.

Communicatie liet te wensen over
Uit antwoorden van de provincie blijkt dat de communicatie naar gebruikers te wensen over heeft gelaten. Klanten die met de mobiliteitscentrale belden, werden eind november al gewezen op de beperkingen. Maar op de website van de Regiotaxi werd de wijziging pas kort voor de kerst geplaatst. Door een misverstand is er ook geen bericht naar de gemeenten en de pers gestuurd.

Volgens de provincie is niet mogelijk te achterhalen hoeveel mensen vergeefs gebeld hebben. Omdat er flink wat reserveringen waren, denkt de provincie dat klanten wel op de hoogte waren van de gewijzigde boekingstijd.

Twee klachten, één schadevergoeding
De provincie zegt maar twee klachten te hebben ontvangen. Een gebruiker heeft een schadevergoeding gekregen, omdat hij noodgedwongen met een gewone taxi naar het werk moest. 

De beperking van de dienstverlening tijdens de kerst was ingevoerd op verzoek van het bedrijf dat de taxi's rijdt. Het was gebaseerd op het gebruik tijdens eerdere jaren. De provincie zegt de beperking achteraf te betreuren en ook niet meer toe te zullen staan.

reacties (2)

 • L. Lendeling

   

  Zou de provincie Flevoland ook financieel en materieel aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de verslechterde regelingen omtrent het gebruik van de Regiotax per 1 april 2016? Sindsdien is namelijk het aantal puntbestemmingen naar zorginstellingen buiten de NOP verminderd, waardoor de vervoerkosten minimaal zijn verdubbeld en in vier jaar tijd zelfs verdrievoudigd. Of is het de bedoeling dat we zorg dan maar gaan mijden? Letsel heb geen alternatief ziekenhuis waar ik terecht kan.

  reageer
 • Sjaak

   

  Dat krijg je er nu van als een goed Taxibedrijf als Vloettax aan de kant schuift , eigenwijze Provincie !!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert