Vertraging door ongeval op A6

LELYSTAD
Verkeer op de A6 tussen Almere en Lelystad heeft donderdag aan het begin van de avond veel vertraging ondervonden door twee ongevallen die kort na elkaar plaatsvonden. Verkeer richting Lelystad was hierdoor geruime tijd zo'n drie kwartier langer onderweg.

Het eerste ongeval gebeurde kort na zes uur vlak voor Lelystad. Een aantal auto's op de linkerrijstrook botste daar door nog onbekend oorzaak op elkaar. De linkerrijstrook werd afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat was het erg lastig om de auto's van de weg te krijgen, omdat deze aan elkaar vast waren komen te zitten. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt, maar is een aantal inzittenden wel door ambulancepersoneel gecontroleerd.

Rond kwart over zeven gebeurde vlak voor parkeerplaats De Lepelaar een tweede aanrijding. Daarbij raakte niemand gewond, maar ontstond wel flinke schade. Rond kwart voor acht werd de linkerrijstrook weer vrijgegeven. De vertraging bedroeg op dat moment nog ruim een half uur.
reacties (6)

 • Leny

   

  Mensen hebben gewoon geen geduld. Bumper kleven. Geen afstand houden. En van de ene baan naar de andere baan. Geen richting aangeven. Nog even snel er tussen proppen. Maak het dagelijks mee.

  reageer
 • Ron

   

  Spannende beelden!

  reageer
 • Dick

   

  Oh, die oorzaak is niet zo moeilijk hoor, op dat stuk wordt geen afstand gehouden, als er dan iemand naast de afrit met veel te lage snelheid naar links kleunt omdat ie denkt dat ie dat recht heeft, moet achter hem alles in de ankers. Dan duurt het geen 5 auto's voor er twee op elkaar zitten. Ja en dan gaat het heel snel. Maar vooral te weinig afstand houden en ontoelaatbaar "voorrang nemen zijn hier de oorzaak.

  reageer
 • JanB

   

  Het gaat bij jou altijd om mensen die te langzaam rijden volgens jou normen. Maar de oorzaak ligt gewoon in al die jakkeraars die elk gat dat ze op de linkerbaan zien in no time dicht moeten rijden en dan er ineens achter komen dat ze voor hem/haar niet 140-150 rijden maar gewoon 120-130. En dan moeten ze plots in de remmen wat met een harmonica-effect naar achteren doorgaat tot er eentje zo hard in ankers gaat dat het daarachter op elkaar klapt. Met geen afstand houden ben ik het eens, dat het altijd aan mensen ligt die onder jouw snelheidsnormen rijden (maximum snelheid of harder! )absoluut niet. En nee, jouw te hard rijdende vrienden kijken echt niet altijd ver vooruit zoals jij goedpratend beweert.

 • Jw

   

  Goh,hoe zou dit nu toch komen. Ik rij elke dag over de a6 en verbaasd me echt dat er niet meer ongelukken gebeuren. Afstand houden? Nooit van gehoord. Rechts inhalen en dan als een volslagen idioot weer naar de linkerbaan. Met als gevolg dat de auto's op de linkerbaan vol in de remmen moeten. Mensen hebben geen geduld meer..

  reageer
 • Ron

   

  En maar appen. En maar jakkeren met die busjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaap

   

  Het is bijna elke avond raak tussen Almere buiten oost- Lelystad mensen rijden hard en gaan opeens remmen omdat er een afslag is van een tankstation.... het stroop elke keer op daar.. maar zeg niet verbreden alleen bij Almere doen... is veel belangrijker alleen komt er veel verkeer van de A 27 richting Lelystad... tot Joure is het file rijden.... maar niets doen aan dat stuk weg straks met Lelystad AirPort word het nog drukker.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert