Plannen Rondje Weerwater gepresenteerd

ALMERE • Vr 3 maart 2017 | 14:52 • Vrijdag 3 maart 2017 | 14:52
De plannen voor het recreatieve Rondje Weerwater in Almere zijn vrijdagmiddag in hoofdlijnen gepresenteerd. Zo komen er voor fietsers en voetgangers routes van vier en zeven kilometer rond het Weerwatergebied. Ook komt er een fiets- en voetgangersbrug tussen het Lumièrepark en het toekomstige Floriade-terrein. Hoe de brug eruit komt te zien, is nu nog niet duidelijk. Burgemeester en wethouders willen daar een prijsvraag voor uitschrijven. 

Langs het Rondje Weerwater komen diverse voorzieningen om het gebied aantrekkelijk te maken. Zo komt er meer groen en horeca op de Esplanade. Het Lumièrepark wordt een stadspark waar ook activiteiten georganiseerd kunnen worden. Ook komt er een groene boulevard aan de zuidkant van het Weerwater.

Het hele plan kost ruim 21 miljoen euro en is pas in 2026 klaar. De brug en de korte route langs het Weerwater moeten in ieder geval voor De Floriade in 2022 klaar zijn. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel