Plannen Rondje Weerwater gepresenteerd

ALMERE • Vr 3 maart 2017 | 14:52 • Vrijdag 3 maart 2017 | 14:52
De plannen voor het recreatieve Rondje Weerwater in Almere zijn vrijdagmiddag in hoofdlijnen gepresenteerd. Zo komen er voor fietsers en voetgangers routes van vier en zeven kilometer rond het Weerwatergebied. Ook komt er een fiets- en voetgangersbrug tussen het Lumièrepark en het toekomstige Floriade-terrein. Hoe de brug eruit komt te zien, is nu nog niet duidelijk. Burgemeester en wethouders willen daar een prijsvraag voor uitschrijven. 

Langs het Rondje Weerwater komen diverse voorzieningen om het gebied aantrekkelijk te maken. Zo komt er meer groen en horeca op de Esplanade. Het Lumièrepark wordt een stadspark waar ook activiteiten georganiseerd kunnen worden. Ook komt er een groene boulevard aan de zuidkant van het Weerwater.

Het hele plan kost ruim 21 miljoen euro en is pas in 2026 klaar. De brug en de korte route langs het Weerwater moeten in ieder geval voor De Floriade in 2022 klaar zijn. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (15)

 • peter van denbemt

    Di 1 augustus 2017 Dinsdag 1 augustus 2017

  Op hoofdlijnen gepresenteerd. Vaag dus. "Zo komen er voor fietsers en voetgangers routes van vier en zeven kilometer rond het Weerwatergebied. " Alsof het nieuw is dat je rond de plas kunt fietsen of wandelen. "Lumierepark wordt stadspark". Waarom bekruipt daar bij mij het angstige gevoel, dat dat ten koste van het groen zal gaan? EN: er komt een groene boulevard aan de zuidkant van het Weerwater. Zoiets als wat het was, voor de kaalslag?? Of toch wel flink minder? En die brug over het Weerwater: ik vind wel dat dat best een speciale brug mag worden. Een paar miljoen meer, wat maakt het uit. Code oranje.

  reageer
 • Nico

    Zo 5 maart 2017 Zondag 5 maart 2017

  Moge de trimmers nu eindelijk eens op de brede voetpaden gaan lopen en niet op de te smalle fietspaden.

  reageer
 • Hannes

    Zo 5 maart 2017 Zondag 5 maart 2017

  Wanneer is eindlijk.....!

 • 21 mio extra voor Floriade

    Zo 5 maart 2017 Zondag 5 maart 2017

  Rondje Weerwater heeft tot doel de spin off vd Floriade te faciliteren. Voor de spin off opbrengsten denkt de wethouder pvda Herrema om een route van station via Lumiere park naar de kaakgeslagen eilanden te creeeren. Daarvoor heeft hij ook een brug nodig. Om dit niet op de begroting van de Floriade te laten drukken is deze pot van 21 mio belastinggeld benoend tot Rondje Weerwater. Er zijn echter al loop en fietsroutes. Er is al een park. Er is dus niets nieuws. Wederom zeer bedenkelijke trucs van de pvda Herrema cum suis. Wederom Onbehoorlijk Bestuur. Laat uw stem horen in maart 2018 raadsverkiezingen. Stop de flopriade en de vernietiging van de natuur.

  reageer
 • Hannes

    Zo 5 maart 2017 Zondag 5 maart 2017

  In 2018 is men hopelijk niet te laat, want dan kan men er vanuit gaan dat er al convenanten zijn gesloten; (waaraan denkend al is gebeurd) voor de zo doorgedramde woningbouw!! Dat men dan met een nieuwe coalitie alles uit de kast moet worden gehaald om de overkoepelende Besloten Venneootschap (BV) Floriade/woonwijk nog vierjaar lang, met alle ellende hun onzekere doel, koste wat het kost om die woonwijk; tegen kan houden""(("Wat is nog eerlijkheid en betrouwbaarheid als men nu al het zwenkende verkiezingsstrijd gadeslaat"")) ("Hoe verborgen zit nog de schijnheiligheid"")

 • Karel

    Zo 5 maart 2017 Zondag 5 maart 2017

  Ja, inderdaad, stop de Flopriade! Stop deze financiële waanzin! Maar is het volgend jaar niet al te laat? De trukendoos van Herrema is onuitputtelijk, net als het charmeoffensief in de media van de afgelopen dagen. Het is ook zó makkelijk om met geld van anderen te strooien.

 • Hans

    Za 4 maart 2017 Zaterdag 4 maart 2017

  Het rondje Weerwater was altijd een favoriet en voorzien van fiets en looppaden. niets nieuws dus wat zeker geen 21 miljoen hoeft te kosten om dit anders in te richten. Nee de gemeente ziet wederom de kans om de inwoners van Almere voor gek te verslijten. Gemeente wil het prestigeproject Floriade verder vormgeven en kan hiermee de investeringn verantwoorden. En daarmee tevens een vrijbrief om duizenden bomen te kappen!!! Schandalig!!

  reageer
 • Hannes

    Za 4 maart 2017 Zaterdag 4 maart 2017

  Inderdaad; Nu zal de gemeenteraad zijn spiegel schoon moeten maken.! Om een waardige structuur, zonder een Floriade/woonwijk mogelijk te kunnen maken!!"

 • Joost

    Za 4 maart 2017 Zaterdag 4 maart 2017

  Deze 21 miljoen euro wordt gespreid over 9 jaar. Dat is dus net iets meer dan 2 miljoen per jaar. Voor verandering en vernieuwing van de openbare ruimte zijn dat niet echt abnormale kosten. De verandering is ook hard nodig. Het gebied verloederd. Dit is jammer, want het is een centrale plek die heel de stad kan verbinden met elkaar. Ik ben tegen de Floriade, maar het opknappen van het Weerwatergebied is wel hard nodig.

  reageer
 • Ron H

    Zo 5 maart 2017 Zondag 5 maart 2017

  Aparte benadering als we het maar in voldoende salamiplakjes verdelen is het per definitie goed. Ik denk juist andersom. Ik wil eerst de optelling vd salamiplakjes weten alvorens ik het 1e plakje goedkeur.

 • Gina

    Za 4 maart 2017 Zaterdag 4 maart 2017

  Het gebied verloedert? Hoe komt u daarbij? Als er al sprake is van verloedering rond het Weerwater is, dan is het de door de gemeente gehanteerde kaalslag, zowel aan de rand van het water/A6 als in het Lumièrepark, en het niet op zich nemen van het normale onderhoud (paden en groen). Nu is het een grote kale boel als je over het Weerwater uitkijkt. Dát noem ik verloedering. De gemeente moet het Weerwater en omgeving normaal onderhouden, daar hoeft geen zoveelste prestigeproject van het stadhuis aan te pas te komen. Iets wat voor rekening van de burger komt. Wat kan er allemaal niet voor die 21 miljoen worden gedaan? Schandalig!!

 • Jaanchi

    Za 4 maart 2017 Zaterdag 4 maart 2017

  Hoezo, dit gebied verloederd? Geldt dat niet voor de hele bestaande stad? Als de gemeente haar onderhoudsplicht was nagekomen de afgelopen jaren (en ook vandaag ter dag) dan voorkom je dat. Dus Joost, een nieuwe stad bouwen dan maar? Eerst maar eens geld steken in zaken die nodig zijn in plaats van in dure projekten wrlke het bestuur graag zou willen om maar een grote stad te willen zijn.

 • laat alle reacties zien
 • Saskia

    Za 4 maart 2017 Zaterdag 4 maart 2017

  En wie gaat dat betalen? Wij de burger die de hoogmoed van de raad moet betalen. Wie wil de floriade? De inwoners van almere niet. Maar mogen straks wel een verhoogde onroerend zaak belasting tegemoet zien om het tekort te dekken. Help Ik wil weg uit almere.

  reageer
 • Jaanchi

    Za 4 maart 2017 Zaterdag 4 maart 2017

  Wederom een plan dat de Almeerse bevolking veel geld gaat kosten en voorgedragen door een wethouder, van CDA-huize dit keer. Ben benieuwd wat er volgend jaar van dat college overblijft. Eerst een klungelende PVDA (floriade) wethouder en nu ook nog eens een CDA wethouder, die haar collega gaat immiteren. Dus Almeerse kiezers, sterkte en veel wijsheid volgend jaar.

  reageer
 • Hekking

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  De gemeente Almere heeft het voor zichzelf aardig verbruid bij haar inwoners. Gevolg, kritische geluiden en wantrouwen. Het Lumière park in haar huidige vorm bevalt mij prima dus waarom veranderen ? Rondje Weerwater ? Zorg maar dat er veel groen terug komt ipv weer een woonwijk. Ik geloof overigens dat de gemeente toch gewoon doet wat zij wil. Want dat hebben ze inmiddels wel bewezen.

  reageer
 • Guus

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Ik zeg maak er wat moois van en heb maling aan de klagers die altijd wat te klagen hebben.

  reageer
 • frits

    Za 4 maart 2017 Zaterdag 4 maart 2017

  Toch altijd mooi dat er mensen voorstander zijn van geldverkwisting en hogere belastingen.

 • Gina

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  En wat er gebeurt het met het park als geweldige uitlaatplek voor onze honden. Waar moeten wij naartoe? Heeft de gemeente zeker niet over nagedacht.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Het is helemaal niet de bedoeling uw honden in het park van de mensen te laten schijten. Wat u doet is gewoon een overtreding en nu zou ook nog een andere plek willen? Het zal overigens even lekker worden wanneer de stadsplanning zou moeten afgestemd op mensen met overlast gevende beesten.

 • Ron

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Weet je wat zo lullig is jaren geleden wilde Bob Fonhof dit ook en werd toen uitgelachen en nu willen ze het wel wat een kinderachtige raadsleden hier in Almere

  reageer
 • Hannes

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Inderdaad dat was zo; Bob Fonhof, had heel wat goeds inpetto......!! Een route wat al jaren voor fietsers en wandelaars aanwezig is! Om deze route nu een metamorfose te geven; dat pas in 2026 in zijn geheel klaarmoet zijn!" En de Floriade in "2022" zijn onzekere weg moet hebben gevonden! Is niet voor een weldenkende mens uit te leggen!!.."Maar goed de opzet van de gehele metamorfose rond het Weerwater ziet er goed uit!! De uitstraling van een brug en het gebruik van de Horeca zal het moeten maken!!" "Maar dan moet men de Floriade/woonwijk op het vogeleiland afhaken!!" Om het rondje Weerwater in zijn gehele opzet in"2022" waar te kunnen maken!" Dan zijn de verliezen van de Floriade met miljoen euro's mooi weggewerkt.!!!!(( Mocht de Floriade/woonwijk "HOPELIJK" op het vogeleiland niet doorgaan dan heeft Almere voor zijn bewoners met een afgebouwd Kasteel een Floriade op zich met een fiets en wandelroute teweeg gebracht!!" Met bomen planten en heesters (("Jammer genoeg is mijn rondje Weerwater met de fiets en wandelroute door de kaalslag volledig te niet gedaan!!"))

 • Merel

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Ruim 21 miljoen euro kost dit idiote plan! Ik weet wel betere bestemmingen voor Almere. Jeugdzorg, ouderenzorg, handhaving, onderhoud van groen van de stad. Maar nee, deze 21 miljoen gaat zo de prullenbak in, want wie kan dit Weerwaterplan en kunst in het Lumièrepark nu wat schelen. Zullen de omwonenden fijn vinden, is vast niet mee overlegd. Het Weerwater is mooi zoals het is en een duidelijke fietsroute aanleggen hoeft helemaal geen 21 miljoen te kosten. Maar nee, deze gemeente trekt weer eens een vee te grote schoenen aan en doet maar wat.

  reageer
 • frits

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Een goed fietspad van 7km heb je onderdaad voor minder dan een miljoen. De rest zal wel opgaan aan een architectonisch ontworpen brug als 'landmark' voor de Floriade. en dan nog allerlei verkapte bijdragen om de tekorten van de Floriade te dekken. Waanzin. Het Lumierepark en de zuidoever Weerwater waren al prima, maar worden steeds verder verprutst.

 • stephan

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Eindelijk iets concreters. Mooie initiatieven. Activiteiten in het Lumierepark: waarom voel ik aan mijn water dat daar protesten tegen zullen komen?

  reageer
 • Ed

    Zo 5 maart 2017 Zondag 5 maart 2017

  Het zal van de aard der activiteiten afhangen. Als er geen rekening wordt gehouden met de omwonenden, kan dat inderdaad tot (terechte) protesten leiden.

 • Gina

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Omdat het maar liefst 21 miljoen kost? Begrijp al helemaal niet waar deze 21 miljoen in gaat zitten als ik de plannen zo lees.

 • Joh

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  Goed plan rondje weerwater!!! Loop/skeeler of fiets ik al 20 jaar. Snap het vernieuwende niet helemaal geloof ik. Voor de minder famatieke sporters een brug zo dat ze na 4 km klaar zijn. Sorry hoor.

  reageer
 • Boels

    Vr 3 maart 2017 Vrijdag 3 maart 2017

  En nu maar hopen dat de wegen voor voetgangers en fietsers gescheiden worden uitgevoerd. Bij mooi weer is het nu een zooitje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert