Groei biologische landbouw kan vraag niet bijhouden

FLEVOLAND • Vr 3 maart 2017 | 15:49 • Vrijdag 3 maart 2017 | 15:49
De biologische landbouw in Flevoland blijft groeien. De oppervlakte waarop biologische wordt geboerd, steeg vorig jaar naar 9.000 hectare.

Dat betekent dat op 11 procent van de landbouwgrond in Flevoland biologische landbouw wordt bedreven, 0,5 procent meer dan in 2015.

Omschakelen
Flevoland is de provincie met de meeste biologische landbouw. De groei houdt zo goed als zeker aan, want nog meer boeren overwegen om te schakelen van gangbare naar biologische landbouw.

Voor boeren die op de biologische toer willen lijkt dit het goede moment. De consumentenbestedingen aan biologische producten stegen in 2015 met 3 procent.

Babyvoeding
Daarmee groeit de biologische sector sterker dan de reguliere markt. Hoewel er steeds meer bioboeren bijkomen, kan de productie de stijgende vraag niet bijhouden.

De toenemende belangstelling voor biologisch komt zowel uit binnen- als buitenland. In het bijzonder bij groenteconserven en babyvoeding kiezen consumenten vaker voor biologisch. 

Geen seconde spijt
Op het biologische bedrijf van Douwe Monsma bij Zeewolde wordt voor deze ondernemers een cursus gegeven. Op minstens één van de deelnemers werkt de opleiding aanstekelijk: "Dit is de vierde cursusdag en ik ben nu al enthousiaster dan toen we begonnen". En Monsma zelf heeft "nog geen seconde spijt gehad" van zijn overstap.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel