Lespakket brandweer voor groep 8

LELYSTAD • Ma 6 maart 2017 | 8:10 • Maandag 6 maart 2017 | 8:10
Kinderen bewust maken van de risico's van brand en hen leren wat ze moeten doen. Dat is één van de doelen van de lesbrief 'Brand Meester' van de brandweer Flevoland. Burgemeester Ina Adema van Lelystad heeft de lesbrief vanochtend uitgedeeld in groep 8 van basisschool De Meander Oost.

Volgens de brandweer is het belangrijk dat kinderen van 10 tot 12 jaar gevaarlijke situaties herkennen en volwassenen er op aanspreken als iets niet goed is. Dan gaat het om de aanwezigheid van rook- en brandmelders, maar ook het vrijmaken van vluchtwegen, hoe een keukenbrandje te blussen en hoe te handelen bij brandwonden.

Veel kinderen in de klas gaven aan wel eens met brandgevaarlijke situaties te maken te hebben gehad. Dan gaat het om kaarsjes, een vlam in de pand, kortsluiting in een dekbed of een oververhit tosti-ijzer.

Op dit moment hebben twaalf van de totaal 200 Flevolandse basisscholen zich aangemeld voor de lesbrief. De brandweer hoopt dat er meer scholen meedoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel