Eerste huisjes 'Polenpark' in april bewoond

SWIFTERBANT • Ma 6 maart 2017 | 22:22 • Maandag 6 maart 2017 | 22:22
De eerste bewoners van het 'Polenpark' aan de Visvijverweg in Swifterbant kunnen begin april hun intrek nemen. Vanaf dat moment zal het grootste deel van in totaal 148 huisjes voor arbeidsmigranten klaar zijn.

De woningen worden gebouwd in opdracht van uitzendbureau Level One uit Emmeloord. De bedoeling is comfortabele woonruimte met privacy aan te bieden aan tijdelijke werknemers uit het buitenland, voornamelijk Polen.

De bouw van de huisjes ligt volgens aannemer Jelle Weever op schema, al moeten nu wel alle zeilen worden bijgezet om 1 april alles af te hebben. Het was een lastige winter voor de bouwvakkers vanwege de wind en de regen. Vooral voor de bestratingswerkzaamheden levert dat problemen op.

Tot twintig per week
De woningen zijn in de fabriek al grotendeels klaar gemaakt. De losse onderdelen worden vervolgens aan de Visvijverweg in elkaar gezet. Hierdoor kunnen er tien tot twintig huisjes per week worden gebouwd. 
De tweepersoonsappartementen hebben een eigen terras, een keuken-kamer, een badkamer en een slaapkamer. Bovendien staat op het park een gezamenlijk recreatiegebouw. Ook komen er speelvelden.

Volgens Weever zijn de huisjes gebouwd zonder heipalen voor de fundering. Voordeel hiervan is dat ze gemakkelijk en milieuvriendelijk weggehaald kunnen worden als ze niet meer nodig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel