Jongens aangehouden voor afpersen homoseksuele mannen

LELYSTAD
Twee mannen uit Lelystad, van 17 en 19 jaar, zijn eind februari aangehouden op verdenking van het afpersen en chanteren van homoseksuele mannen. Dat laat de politie dinsdag weten.

In totaal zijn er vijf verdachten aangehouden. Zij zouden via datingapps en -sites slachtoffers hebben gedwongen om geld op te nemen. Als ze daar geen gehoor aan zouden geven, dreigden de verdachten hun seksuele activiteiten wereldkundig te maken. 

In totaal kreeg de politie vijftien aangiftes binnen van mannen in de leeftijd van 17 tot 76 jaar. Twee van hen zeggen ook te zijn mishandeld. De incidenten speelden zich af in Haarlem en Alkmaar. Alle verdachten zitten nog vast. 
 

reacties (5)

 • Niet altijd de buitenlander

   

  Dit is al eerder in lelystad gebeurd toen waren de daders blank dus

  reageer
 • Jaja

   

  Sorry dat ik het zeg. Zal het netjes proberen te formuleren. Maar mijn mening is dat het zeker mannen zijn van een andere cultuur. Dit omdat ik er regelmatig zelf last van heb, van dreigingen etc als ik met mijn partner in de stad loop. En dat doen de mensen van een ander cultuur !

  reageer
 • Neenee

   

  Denk jij de de Nederlandse cultuur zo tolerant is? Onder de Nederlandse jeugd is homo scheldwoord nummer 1 en nee, dat zijn niet allemaal jongeren van een andere cultuur. Dus om nou zo maar weer aan te nemen dat dat hier wel het geval is? Alleen omdat jij er last van hebt als je in de stad loopt? Stemmingmakerij is het. Dit zijn lafbekken achter de computer, dat kunnen net zo goed jongeren van de Nederlandse cultuur zijn. Of denk jij PVV zo homo - tolerant is? Laat me niet lachen.... Toen er alleen nog blanken in volkswijken woonden, hoefde je daar als mannelijk stel ook niet hand in hand door heen te lopen. Die zijn echt niet veranderd, hoor

 • Hans

   

  Gelijk hard afstraffen, 10 jaar tbs ofzo. Of is het rechtvaardig om iemand af te persen vanwege zijn /haar geaardheid. De daders zijn waarschijnlijk barbaren en komen uit een andere cultuur vandaan.

  reageer
 • Ght

   

  Misschien wel goed om de app's en sites te benoemen zodat men meer op de hoede kan zijn.

  reageer
 • Ron

   

  Met 76 jaar op een datingsite. Poeh

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert