'PVV saboteerde in 2010 coalitievorming'

ALMERE • Do 9 maart 2017 | 20:20 • Donderdag 9 maart 2017 | 20:20
De Almeerse PVV-fractie heeft in 2010 na de gemeenteraadsverkiezingen opzettelijk de coalitievorming gesaboteerd. Die conclusie trekken de makers van het documentaireprogramma Politicologica, dat donderdagavond is uitgezonden op NPO2. 

Door het hoofddoekverbod als harde eis in te zetten bij de onderhandelingen, werd samenwerking met andere politieke partijen onmogelijk, beaamt oud-raadslid René Eekhuis van de PVV. Partijleider Geert Wilders en de Almeerse lijsttrekker Raymond de Roon wilden namelijk helemaal geen deel uitmaken van het Almeerse college van burgemeester en wethouders.  
 
Tot nu toe deed de PVV in 2010 en 2014 alleen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag en Almere. Ondanks grote verkiezingswinsten in beide gemeenten ging de PVV daar niet besturen. 

Reactie PVV Almere
De Almeerse PVV-fractie laat in een reactie weten dat Eekhuis bij geen enkele coalitiebespreking aanwezig is geweest. Volgens de PVV zijn de uitlatingen van Eekhuis onjuist en ongeloofwaardig. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel