Flevoland gaat naar de stembus

FLEVOLAND • Wo 15 maart 2017 | 6:16 • Woensdag 15 maart 2017 | 6:16
Op vele plekken in Nederland worden kiezers woensdag opgeroepen te gaan stemmen. Zo ook bij ongeveer tweehonderd kapperszaken. Met de slogan ‘Ben jij geknipt om te stemmen?’ worden klanten aangespoord hun stem uit te brengen. De afgelopen weken hebben kappers hun klanten geattendeerd op de verkiezingen van vandaag. Bij Team Kappers in Almere benadrukken ze dat het niet gaat om een inhoudelijke discussie, maar echt alleen om het feit dát mensen gaan stemmen.

Schoenen mogen dit keer aanblijven in Moskee
In de Mimar Sinan moskee in Biddinghuizen kunnen kiesgerechtigden deze woensdag ook hun stem uitbrengen. Het is de eerste keer dat er in Flevoland een stembureau in een moskee is gevestigd. In het Turkse gebedshuis hoeven kiesgerechtigden hun schoenen niet uit te doen voor het uitbrengen van hun stem. Volgens burgemeester Aat de Jonge van de gemeente Dronten is het bijzonder dat je in een moskee je stem uit kan brengen.   

Lange rij voor Marker Wadden
In de Bataviahaven in Lelystad stond vanochtend een lange rij wachtenden voor de pendelboot naar het stembureau op de Marker Wadden. Natuurmonumenten werd verrast door de grote belangstelling. De organisatie heeft op Urk een extra pendelboot geregeld, die vanaf Lelystad ging varen naar de Marker Wadden. 

Om 10:00 uur is het speciale stembureau open gegaan op de nieuwe aangelegde natuureilanden in het Markermeer. Na een boottocht van bijna een uur kunnen kiesgerechtigden hun stem uitbrengen op de eilandengroep voor de kust van Lelystad. 

In alle vroegte stemmen op het station
Op een aantal treinstations in Almere konden reizigers al vanaf 6:00 uur terecht. Van die gelegenheid werd gretig gebruik gemaakt.

Het stembureau op station Almere Centrum opende zo'n tien minuten later. Van één stembus bleek het verplichte slot te ontbreken. Tenminste 1 vroege reiziger heeft hierdoor zijn stem niet uit kunnen brengen. Deze Almeerder was tijdig naar het station gekomen, omdat hij de rest van de dag niet in de gelegenheid is om zijn stem uit te brengen. De man reageerde boos en teleurgesteld. Nadat er slotjes waren bezorgd, ging het stembureau om kwart over zes alsnog open.

Kandidaten Tweede Kamer
Een aantal Flevolanders maakt tijdens de verkiezingen kans op een zetel in de Tweede Kamer, onder wie Helma Lodders uit Zeewolde voor de VVD en Almeerders Chris Jansen voor de PVV en Joram van Klaveren voor VNL.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel