Verkeersboetes Domineesweg voor de rechter

URK
Een tiental Urkers haalt verhaal bij de rechter vanwege een verkeersboete. Afgelopen zomer zouden ze op de Domineesweg te hard hebben gereden.

Vanwege maaiwerkzaamheden zou de maximum snelheid op 4 juni zijn verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. Maar volgens tientallen automobilisten was de bebording zo slecht, dat de meesten niets van die tijdelijke snelheidsbeperking hebben opgemerkt.

Na bezwaar werd in sommige gevallen de zaak door het OM geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Andere automobilisten stonden vrijdag wel voor de rechter. De uitspraak is over twee weken.

reacties (5)

 • Er

   

  Gewoon belachelijk om altijd borden te plaatsen aan het begin van de weg terwijl er niet gewerkt wordt langs de hele weg. Dit moest geboren zijn.

  reageer
 • Bobby

   

  Het punt is dat de boete in geen enkele verhouding staat tot het gepleegde feit. Als het gewoon een of twee euro per kilometer te hard was, zou niemand moeilijk doen. Zelfs al zou je het verdubbelen omdat er wegwerkers actief waren. Dan zou die hele kostbare procedure bij de rechtbank niet nodig zijn.

  reageer
 • Realist

   

  Rij bij weg en maak werkzaamheden altijd 10 kilometer minder dan aan gegeven. In dit geval, zoals aangegeven, geen borden en de manier was tussen Nagels en Schokkand bezig terwijl ik 100 meter van de A6 geflitst ben. Als jij dan de machine kunt zien ben je helderziende. Heb echter meer het idee dat je, gezien je opmerkingen, ergens een afslag gemist hebt.

  reageer
 • Jan

   

  Waarom de kerk er bij halen als ik vragen mag? O ja, het gaat over Urk dus moet de kerk genoemd worden. Belachelijk.

  reageer
 • Jos

   

  A6 op veel plekken ook zo'n drama met bebording. Bord van 90 gevolgd door bord van 100, en 1 km verderop hectometer paaltje met 100 erboven en dan bekeurd worden omdat je 102 reed ipv 90. Heel onduidelijk bij Hollandse brug

  reageer
 • August

   

  Je zit blijkbaar niet op te letten want er staat ook al een tijdje borden met 80 Km/h aan beide zijden van de weg.

 • Rob

   

  Onzin er zit 5 km +marge tussen dus boven de 105 km per uur

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert