Informatie-bijeenkomsten over investeren in windparken

FLEVOLAND
In Flevoland worden dinsdagavond twee informatie-avonden gehouden over windparken. Ook wordt verteld hoe burgers hierin kunnen investeren. 

Het windpark Zeewolde staat centraal op een avond in hotel Van der Valk in Almere. Daar is de inloop van 19.00-21.00 uur. Deze avond wordt donderdag herhaald in de Open Haven in Zeewolde. 

In het gemeentehuis van Dronten is een bijeenkomst van 19.30-21.00 uur. Dan gaat het over drie windmolenparken in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. 

reacties (5)

 • Johan

   

  Is het zogenaamde windmolen plan Zeewolde al rond dan? Ik geloof dat er nogal wat windmolens en windmolen eigenaren tegen het huidige plan zijn. En zelf verder willen. Wat kan betekenen dat het hele "plan" niet doorgaat. Dus de burgers nu laten investeren in een plan wat nog niet 100% zeker is lijkt mij bijzonder overmoedig. Van de ruim 200molens die plat moeten met dit plan zijn er 60windmolens tegen. Dat is meer dan 25% tegen.... Of! De overheid moet doorslag geven of het huidige bestuur moet met eerlijke cijfers komen.

  reageer
 • Bewoner

   

  Lelystad heeft gezag aan Zeewolde en Dronten over gelaten

  reageer
 • jantje

   

  Blijkbaar komt er geen windpark in de gemeente Lelystad.

  reageer
 • Johan

   

  Ook niet in Zeewolde dat scheelt ;)

 • pieter (de echte)

   

  Zou de burgervader van Dronten aanwezig zijn, ??? bij de Alders-avond sierde hij door afwezigheid.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Investeren in kernfusie is beter voor milieu.

  reageer
 • 13xx

   

  Impliciet kan dat al; er is al een grote kernfusie reactor op ongeveer 149.600.000 km afstand van Flevoland. Met zonnepanelen kan er een beetje van deze fusiereactor in electriciteit worden omgezet.

 • Boels

   

  Dat gebeurt al wel met het internationale ITER-project in Frankrijk. Kan nog wel zo'n 20 tot 30 jaar duren voordat er bruikbare resultaten zijn. Hernieuwbaar is de grote groene leugen (kan een MBO/HBO-er natuurkunde beamen). Bovendien is CO2 niet de grote boosdoener, dat is waterdamp en methaan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert