Erepenning voor landschapsarchitect Kees Hund

ALMERE
Landschapsarchitect Kees Hund heeft vrijdag de Almeerse erepenning ontvangen van loco-burgemeester Frits Huis. Hund werd onderscheiden omdat hij vanaf 1980 betrokken is geweest bij het ontwerp en inrichting van de Flevolandse bossen.

Hij heeft zich onder meer beziggehouden met de landschappelijke inpassing van de A6 van de Hollandse Brug tot Lemmer, ondersteunde de realisatie van de Almeerse Groene Kathedraal en legde de basis voor het ontwerp van het stadslandgoed de Kemphaan.

Ook na zijn pensionering in 2005 is Hund nog actief betrokken in Almere als lid van de Almeerse Stichting “Genootschap tot behoud van het Levende Huis”. Een groep vrijwilligers die zich inzet voor het behoud en de ontwikkeling van bijzondere bomen en landschapselementen in Almere.Omroep Flevoland maakte eerder deze week een reportage met Hund over zijn werk in het Bos de Onverzettelijken in Almere.
 

reacties (3)

 • Ed

   

  Maar zelf woont hij in Amsterdam. Wat zou het mooi zijn als iemand die het landschap van Flevoland wil vormgegeven, ook in Flevoland zou willen wonen. Wel zo geloofwaardig ook. En heeft hij ook nog een mening over de recente kaalslag?

  reageer
 • Hekking

   

  Met Duitse grundluchkeit is het bos der onverzettelijken uitgeroeid.

  reageer
 • jan r. bakker

   

  Helaas hebben we in Almere ook een levende huis, steeds minder bomen kunnen dit nog navertellen......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert